Skip to content

Werkt een erectie gel of crème?

  • Jip 

In de wereld van seksuele gezondheid zijn er talloze producten en hulpmiddelen die beweren de kwaliteit van je seksleven te verbeteren. Een van die producten is de erectie gel. Maar hoe werkt een erectiecrème eigenlijk? En is het echt effectief of werkt het product niet? Hieronder zochten we uit of je wel of niet die erectie gel moet kopen op het internet, of beter gewoon een bezoekje kunt brengen aan je huisarts.

Wat is een erectie gel?

Erectie crème- of gel is een product voor mannen dat is ontworpen om de doorbloeding van de penis te verbeteren, met als doel een stevige erectie. 

De werking van een erectiecrème verloopt via actieve ingrediënten die erin zijn verwerkt. Deze ingrediënten zijn meestal gericht op het ontspannen van de bloedvaten in de penis, waardoor er meer bloed naar de schacht kan stromen. Dit moet leiden tot een verbeterde bloedtoevoer naar de zwellichamen van de penis, wat vervolgens weer resulteert in een vollere erectie.

Tegenwoordig zijn er talloze producten (lustopwekkers, supplementen die je sperma verbeteren of het klaarkomen uitstellen) op de markt die beweren seksuele prestaties te verbeteren. Deze producten hebben vaak weinig tot geen wetenschappelijke onderbouwing. 

Om deze reden zijn wij er zeer sceptisch over. Om je een handje te helpen bij de eventuele aanschaf van een erectie gel hebben we gekeken naar een aantal producten en hoe gebruikers deze beoordelen.

Belangrijkste ingrediënten

Om te bepalen of een erectie gel überhaupt effect kan hebben, kijken we naar de actieve ingrediënten waarmee dit effect gerealiseerd kan worden.

Uit onderzoek blijkt dat het meest effectieve ingrediënt alprostadil is (bron: apotheek.nl). Alprostadil verwijdt (sommige) bloedvaten, waardoor het ook de bloedtoevoer naar de penis kan verbeteren. Alprostadil is niet zomaar te koop en moet je wel voorgeschreven krijgen vanuit je huisart.

Verschillende erectiecrèmes bevatten ingrediënten welke niet zijn getest of worden onderbouwd met functioneel bewijs. Op EasyToys (foto hieronder) vind je een redelijk breed assortiment aan erectiegelletjes, maar na het doorspitten van al de product reviews kunnen we al redelijk snel opmaken dat deze voor de meeste mannen niet erg effectief zijn.

erectie gel easytoys
Assortiment EasyToys

Hoe wordt het toegepast?

Het aanbrengen van een erectiezalf is over het algemeen eenvoudig.

  • Reinig de penis grondig: Zorg ervoor dat de huid schoon en droog is voordat je de crème aanbrengt.
  • Breng een kleine hoeveelheid aan: Neem een kleine hoeveelheid crème en wrijf deze zachtjes in de huid van de penis. Masseer het product gelijkmatig in zodat de huid het goed opneemt.
  • Tijd om te wachten: gebruikers beginnen meestal na 30 minuten de eerste effecten te voelen.

Zijn er bijwerkingen?

Over het algemeen worden erectiegel als veilig beschouwd en veroorzaken ze zelden ernstige bijwerkingen. Sommige mannen kunnen milde irritatie of een branderig gevoel ervaren na het aanbrengen van de crème. Krijg je hier last van? Spoel de penis dan gelijk af met water.

Zijn erectiecrèmes effectief?

De effectiviteit van erectiecrèmes kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mannen melden positieve resultaten en een verbetering van hun seksuele prestaties, maar dit kan vaak ook een placebo effect zijn. Na grondig onderzoek raden we het af om erectiecreme op het internet te kopen.

Erectiecrèmes zijn absoluut geen wondermiddel en werken niet voor iedereen. Er zijn diverse soorten te koop op het internet, maar wanneer je echt struggelt met een erectiestoornis kun je beter een afspraak maken bij je huisarts. Alprostadil is in dit geval de redder in nood, en een bewezen middel.

Twee alternatieven voor het verbeteren van je erectie

Wil je jouw erectie verbeteren zonder iets op je lichaam te smeren of iets in te nemen? Dan zijn er ook nog een aantal alternatieven. Hieronder vind je onze twee favorieten producten waarmee je een stevige erectie kan realiseren:

  • De cockring: een van de bekendste, maar ook absoluut effectiefste hulpmiddelen voor een betere (en langdurige erectie). Hoewel de cockring niet zorgt voor een erectie, helpt het wel om je erectie te behouden. Door de ring om een stijve penis te schuiven zorg je ervoor dat het bloed in de penis blijft.
  • Een penispomp: waar de cockring een erectie behoudt en niet creëert, doet de penispomp het tegenovergestelde. Met een penispomp stimuleer je de doorbloeding van de penis waardoor de zwellichamen zich sneller vullen. Het is dus ook mogelijk om beide producten met elkaar te combineren. De penispomp om je te helpen bij je erectie, en de cockring om deze stevige erectie te behouden.

Deze methode heeft voor ons de voorkeur. Het is niet nodig om producten in te nemen of op je huid te smeren waarvan je eigenlijk niet weet wat erin zit. Je voegt dus niks toe aan je lichaam waardoor het ook een meer natuurlijke oplossing is voor het krijgen van een erectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *