Skip to content

Wat zijn blauwe ballen?

  • Jip 

Als je ooit voor een lange tijd supergeil bent geweest, maar geen orgasme hebt kunnen krijgen, heb je misschien een lichte pijn ervaren in je testikels, in de volksmond beter bekend als blauwe ballen. Het verschijnsel heeft zelfs een eigen medische term: epididymale hypertensie. Een hele mond vol.

Het ongemak van blauwe ballen bestaat, maar er zijn ook genoeg fabeltjes! Laten we eens verder in de volgende vraag duiken: wat zijn blauwe ballen?

blauwe ballen

Wat zijn blauwe ballen?

De medisch term voor blauwe ballen is epididymale hypertensie. Waarom die lange naam? Simpel gezegd is de ‘epididymal’ een buisje achter in je testikels dat sperma opslaat en transporteert. Hypertensie betekent een verhoogde bloeddruk. Voeg die twee samen en je krijgt een medische benaming van het fenomeen genaamd blauwe ballen. Waar de betekenis van blauwe ballen

Wanneer je opgewonden bent stroomt er bloed naar je penis en testikels. De aders die dat bloed normaal gesproken uit het gebied wegvoeren, beperken zich zodat het bloed daar blijft om een erectie te creëren. Als je klaarkomt, laat de ader het bloed los en wordt alles weer ‘normaal’. Als je echter voor een langere tijd opgewonden bent en geen orgasme krijgt, kan bloed en spanning zich gaan ophopen. Dit kan pijn en ongemak veroorzaken. 

Wat te doen tegen blauwe ballen?

Gelukkig is het verhelpen van je blauwe ballen voor de meeste mannen simpel: heb een orgasme. Hierdoor zal de bloedophoping je penis en testikels verlaten, en zal de pijn langzaam wegtrekken. Kijk veilig porno (of gebruik je fantasie), pak je penis vast en ga voor een heerlijk orgasme.

En even tussendoor: een orgasme door masturbatie is net zo effectief als seks met je partner. Je hoeft je dus echt niet gedwongen voelen als je mannelijke partner constant last heeft van zijne blauwe ballen, hij kan ook effe snel aftrekken.

Als klaarkomen geen optie is, zijn er een aantal andere zaken die je kunt proberen. Ze zijn minder effectief, maar werken in zekere zin wel:

  • Een koude douche nemen
  • Sporten!
  • Leid jezelf af, hoe moeilijk dat ook is als je bloedgeil bent

Werkt een orgasme niet en blijft de pijn aanhouden? Dan is een medisch consult wellicht een goede optie. Pijn in de testikels kan veel verschillende oorzaken hebben. Blijf je pijn hebben? Twijfel dan niet en ga even langs de huisarts.

Waar komt de term ‘blue balls’ vandaan?

Hoewel er geen super betrouwbare bronnen zijn, zweven er verschillende verhalen op het internet rond over de betekenis van blauwe ballen en waar het oorspronkelijk vandaan komt. 

De meest voor de hand liggende oorsprong halen we uit de kleur blauw. De kleur blauw staat in verschillende gevallen voor somberheid of frustratie (blauwe maandag). Grote kans dat het daarvan is afgeleid, de man ervaart een vorm van frustratie waardoor hij ‘blauwe’ ballen heeft. Ook is het een term die vaak wordt gebruikt tijdens No Nut November.

Dat gezegd hebbende zijn er nog veel meer mooie verhalen! Als jij een betere mythe hebt horen wij die uiteraard graag.

Veelgestelde vragen

Bestaan blauwe ballen echt?

Yep, er is zelfs een medische naam voor: epididymale hypertensie.

Wat betekent het als een jongen blauwe ballen heeft?

Grote kans dat je erg opgewonden bent, maar nog niet bent klaargekomen. Daar zit dus maar één ding op! Een orgasme.

Kan blauwe ballen kwaad?

Het is geen directe reden voor paniek. Het hebben van ‘blue balls’ betekent dat er wat spanning en bloed zit opgehoopt rondom de penis en ballen. Hoewel het geen probleem is, zal een orgasme zeker helpen bij het ongemak.

Kan een vrouw blauwe ballen krijgen?

Ja! Een vrouw kan uiteraard geen pijn in haar ballen krijgen, maar kan wel ongemak ik haar clitoris ervaren. Wanneer een vrouw onwijs geil is kan haar clitoris opzwellen, deze ophoping van bloed kan uiteindelijk voor wat ongemak zorgen. Ook hier is de oplossing simpel, klaarkomen.

Kunnen je ballen jeuken door niet klaar te komen?

Jeukende ballen zijn geen letterlijke oorzaak van niet klaarkomen. Het is meer iets wat figuurlijk wordt gezegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *