Skip to content

Wat is een sugar daddy?

  • Jip 

Het fenomeen van ‘sugar daddy-relaties’ is de laatste jaren steeds populairder. De aandacht is positief, maar in veel gevallen ook kritisch. Maar wat is een sugar daddy nu eigenlijk? Bestaan deze relaties echt en hoe zit dat dan? Hieronder lees je alles wat je moet weten over de sugar daddy.

Wat is een sugar daddy?

Een sugar daddy is een welvarende en oudere man die zijn geld graag uitgeeft aan een jongere vrouw in ruil voor gezelschap, een romantieke relatie of seksueel genot.

De transactionele aard van een sugar daddy relatie zit ‘m vooral in het verwennen van een sugar baby. In ruil voor tripjes, etentjes en kado’s krijgt de sugar daddy wat terug. Wat dit precies is, verschilt per verhouding. Veel mannen verwennen een sugar baby in ruil voor seks, maar het komt ook vaak genoeg voor dat het om gezelschap gaat.

De sugar daddy is vaak een man-vrouw verhouding, maar er bestaat ook zoiets als een sugar mommy. In dat geval is het een oudere vrouw met flink wat centen die een jongere man ‘sponsort’.

Hoe word ik een sugar daddy? 

Bij het worden van een sugar daddy in Nederland komt meer kijken dan knaken hebben én ze graag willen uitgeven aan een ander. Hoewel het financiële aspect een must is, zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden. 

Door onderstaande 3 puntjes te volgen ben je binnen no-time een echte sugar daddy.

1. Je geeft graag geld uit.
Wanneer je een sugar daddy wilt worden is het belangrijk om te weten dat geld hebben niet genoeg is. Je moet het ook uit willen geven om je sugar baby te pamperen. Je moet haar financiële wensen kunnen voorzien. Dit betekent niet dat je miljonair moet zijn, maar je moet wel een aanzienlijk potje aan geld hebben om te spenden.

2. Je bent een gentleman.
Leuke spulletjes kopen betekent nog niet dat je een lul mag zijn. Een goede sugar daddy is respectvol en geeft de vrouw een veilig gevoel. Het eerste contact kan wat stroefjes zijn, maar gedraag je ten alle tijden. Ken je grenzen en verwacht niet zomaar dingen zonder ze besproken te hebben.

3. Verwachtingen en afspraken.
Hoe je het ook wendt of keert, een sugar daddy relatie is transactioneel. Maak dus van tevoren goede afspraken met elkaar en stem verwachtingen af. Op deze manier weet je wat je aan elkaar hebt, en loopt het niet uit tot een teleurstelling.

Hoe vind ik een sugar daddy?

Het vinden van een sugar daddy in Nederland is makkelijker gezegd dan gedaan. Elke vrouw heeft er vast wel eens aan gedacht: een flink zak centje verdienen door mooi te wezen.

Een sugar daddy vinden in het echt is een flinke uitdaging. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk en kun je zo wat alles online vinden, ook een sugar daddy.

Er zijn verschillende sites die vraag en aanbod matchen. Op de website kun je jezelf aanmelden als een sugar baby. De website probeert je vervolgens te matchen met een geschikte vent. Eigenlijk een soort Tinder, maar dan een tikkeltje anders.

Je vult je profiel aan, en deze wordt beschikbaar voor verschillende mannen. Wanneer ze je leuk vinden sturen ze een berichtje en vice versa. Kies dus je leukste foto’s en stop ook wat werk in je profiel. 

Het gaat de man écht niet alleen maar om het uiterlijk, jullie moeten ten slotte tijd met elkaar doorbrengen.

Om je te helpen bij je zoektocht heb ik de beste sites onder elkaar gezet voor het vinden van een sugar daddy óf sugar baby.

  • Seeking.com: internationale site waar vrouwen en mannen zich beide kunnen aanmelden. In ruil voor betaling kun je vervolgens contact leggen.
  • Sugardaddymeet.com/nl: identieke site als bovengenoemde, maar je hebt wel een Nederlandse variant en profielen die los staan van de internationalen. Deze twee zijn samen wel de bekendste website. In Nederland zijn de keuzes beperkt, dus je moet het vaak internationaal gaan zoeken. Good to know: veel mannen vinden het prima om geld uit te geven aan vrouwen zónder ze te zien.

In Nederland heb je helaas weinig opties. Als je op Google zoekt vind je wel een aantal opties, maar mijn advies zou zijn om ervan weg te blijven. Geen fatsoenlijke websites die op een juiste manier het contact stimuleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *