Skip to content

Tenga Flip Zero Review: volledige stimulatie

  • Jip 
Tenga Flip Zero

Tenga is ondertussen veel meer dan ‘het seksspeeltjesbedrijf met de eitjes’. Het bedrijf gaat namelijk een stapje verder met hun nieuwe masturbators. De Tenga Flip Zero is hier een perfect voorbeeld van.

Om eerlijk te zijn wist ik niet dat Tenga meer maakte dan de bekende Tenga eitjes. Een tijdje terug ontdekte ik dat ze vibrerende masturbatie sleeves maken die gemaakt zijn om langer mee te gaan dan één keer.

Na een kijkje te nemen op het internet was ik het meest onder de indruk van de Tenga Flip Zero: Strong Edition. Tenga gaf het speeltje vijf van de vijf sterren voor de sterkte van het materiaal, en vier sterren voor ‘dichtheid’.

Tenga Flip Zero: Strong edition

Het design van de toy en de binnenkant zagen er zacht uitgedrukt erg interessant uit. Ik vond het dan ook prima dat de Tenga Flip Zero niet trilt. Hoewel ik dol ben op elk seksspeeltje dat een beetje trilt, is het moeilijk om niet tegen het probleem van snel klaarkomen aan te lopen (voor mij in ieder geval). Na het testen van de Arcwave Ion vond ik dan ook hoog tijd voor een nieuwe uitdaging.

Maar goed, laten we eens kijken wat deze toy allemaal in huis heeft.

What’s in the box?

Nou, er is eigenlijk geen doos. De Flip wordt geleverd in een slanke behuizing die het gemakkelijk maakt om hem op te bergen. Dus dan is de volgende vraag, what’s in de behuizing?

  • De Tenga Flip Zero: Black Strong Edition
  • Een zwart droogrek waar je het speeltje in kunt opbergen
  • 3 kleine flesjes glijmiddel, een soort testers
  • Gebruiksaanwijzing

Als je dit speeltje overigens bestelt bij EasyToys komt die gewoon in een discrete doos. Ook via het etiket is niet af te lezen wie de afzender is, wel zo fijn als je bijvoorbeeld nog thuis woont.

Wat kan de Tenga Flip Zero allemaal?

Voordat ik je meer vertel over mijn eigen ervaring met deze toy van Tenga wil ik je vertellen wat die allemaal kan. Het speeltje heeft namelijk een aantal noemenswaardige en unieke specificaties in het design.

1. Extra grip

Anders dan op de afbeeldingen van het apparaat zelf, zitten er drie grote plastic stippen aan de buitenkant van het apparaat, die je kunt gebruiken om de hoes vast te pakken.

Zonder deze stippen zou je hetzelfde zachte materiaal aanraken dat zich aan de binnenkant van de Tenga Zero Flip bevindt. Met deze extra stippen krijg je extra grip terwijl je het speeltje gebruikt.

Je kunt dus zonder al te veel moeite het speeltje op en neer bewegen. Niks is zo vervelend als je grip verliezen wanneer je tegen een hoogtepunt aanzit.

2. Silicone heaven

Als je het speeltje online bekijkt zul je al merken dat de binnenkant van de Tenga Zero Flip er net even wat anders uitziet dan de doorsnee masturbator. De verschillende siliconen vormen aan de binnenkant zorgen dan ook voor enorm veel stimulatie. Iets wat best even wennen was. 

De foto hieronder is een gedetailleerde weergave van hoe het er van binnen uitziet. Als hij dicht is, gaat je penis in het uiteinde. De pasvorm is dan ook lekker strak, maar het materiaal geeft goed mee waardoor het zeer prettig aan blijft voelen.

Waar je bij sommige speeltjes juist flink op en neer moet gaan, valt dat bij de Tenga Flip Zero reuze mee. De binnenkant van de sleeve is dan ook zo ingericht dat de penis allerlei vormen van stimulatie te verdragen krijgt.

De eerste keer schrik je misschien een beetje van de stimulatie. Je penis wordt namelijk op ongeveer elk plekje gestimuleerd. Neem dus rustig je tijd en laat vooral de textuur van het speeltje zijn werk doen.

3. Extra soorten glijmiddel

De Tenga Flip Zero komt dus met 3 extra soorten glijmiddel. Elke tube is goed om ongeveer 2 keer te gebruiken. Dit zijn de 3 soorten en de bijpassende effecten:

  • Wild. Heeft een verkoelend menthol effect. Het is vrij mild, bijna niet merkbaar als je het speeltje eens flink aan het testen bent.
  • Real. De bedoeling van deze is soort is dat het “aanvoelt als het echte werk”. Ik heb eerlijk gezegd niet veel verschil gevoeld tussen deze en de anderen, behalve het verkoelende effect van ‘Wild’.
  • Mild. Mild wordt geadverteerd als “zacht en zijdeachtig.” Niet veel anders dan de anderen naar mijn mening.

Persoonlijk voelde ik geen verschil tussen de drie. Achteraf deden ze natuurlijk wel gewoon hun werk; zorgen dat je penis een prettige en natte ervaring heeft.

Tenga Flip Zero - Masturbator - Verbeterd in vele opzichten
Je brengt het glijmiddel als volgt aan

Mijn ervaring met de Tenga Flip Zero

Sinds dat ik het speeltje online kocht keek ik uit naar iets specifieks: de toy openmaken. Toen ik de Flip Zero eenmaal in me handen had maakte ik ‘m open en zag ik wat erin zat. 

Dit soort vormen en textuur had ik nog nooit eerder gezien. Ik was echter onder de indruk toen ik zag dat de textuur aan de binnenkant heel divers was. Het heeft wat Tenga noemt een stevige eindbol, een kruisvormige omwalling, een gekartelde rand, en een dynamische flikkerbol. Wat dat precies betekent? Geen idee.

tenga flip zero glijmiddel

In normale mensentaal zullen we maar zeggen dat er vier unieke texturen zijn, allemaal verschillende vormen, die voor verschillende drukpunten en sensaties zorgen. Diversiteit is een goede zaak als het gaat om masturbatie sleeves. Je wilt niet dat alles hetzelfde aanvoelt, anders gaat het na een paar keer gebruiken vervelen.

De Tenga Flip Zero wordt dus geleverd met drie verschillende glijmiddelen op waterbasis: mild, realistisch, en wild. Als je de Flip openklapt, breng je het glijmiddel direct in de sleeve aan. Ik koos de eerste keer voor het glijmiddel ‘wild’. Living on the edge, ik weet het.

Nadat ik de toy had gesloten, stak ik mijn penis erin, zoals het hoort. Wat je precies voelt is lastig uit te drukken in woorden, maar omdat ik het toch moet beschrijven, zal ik zeggen dat het aanvoelt als een zeer natte pijpbeurt.

Dat komt omdat het glijmiddel door de groeven van het apparaat glijdt en het gevoel nabootst van speeksel dat rond je zaakje hangt. Het “wilde” glijmiddel voegt ook een beetje extra warmte toe, waardoor het gevoel net wat intenser is.

Ondanks dat ik soms mijn masturbatiesessie met de Flip wil verlengen, is dat lastig. Reden? De stimulatie is gewoon verdomd goed. De Tenga Flip Zero focust zich niet alleen op de eikel, maar echt op heel je penis. Juist om deze reden onderscheid deze toy zich van andere masturbators.

Cum-clusie

Zoals je misschien hebt kunnen lezen ben ik best wel overtuigd van de Tenga Flip Zero. Het speeltje is echt geen technisch hoogstandje, maar onderscheid zich op een gebied waar Tenga om bekend staat: structuur & stimulatie.

Zie het als een full body massage, maar dan voor je penis, klinkt best goed toch? Elke plekje dat je ook maar kan bedenken pak je mee met de Flip. Door de vele variatie aan de binnenkant voelt elke keer ook weer anders, iets wat ik bij veel masturbators stiekem toch wel mis.

Ik heb niet per se negatieve punten, maar ik las wel wat op de gebruiksaanwijzing.

Daar staat namelijk dat de toy ongeveer 50 ‘beurten’ meegaat. Wel staat erbij dat wanneer je het speeltje goed verzorgt dit veel langer kan zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je de Tenga Flip Zero goed schoonmaakt je er veel langer plezier van kunt hebben.

Al met al krijgt deze toy dus een dikke 9 van mij. The magic on the inside speelt hier echt een grote rol in. Een echte aanrader dus als je naar wat nieuws op zoek bent!