Skip to content

Tenga egg: een uitgebreide review en handleiding

 • Jip 

Tenga eggs zijn simpele en super compacte seksspeeltjes voor mannen. Dit ei-vormige speeltje komt in een breed aantal verschillende varianten met elk hun eigen textuur. Toen ik voor het eerst kennismaakte met één van de eitjes was ik verkocht. Tenga eitjes zijn fijne producten om je masturbatiesessies, maar ook je seksleven, een (kleine) boost te geven. 

Hieronder vertel ik je álles wat je moet weten over de masturabatie eitjes van Tenga. Van de voor- en nadelen tot aan de beste plekken om de toy te kopen en hoe je deze het fijnste kunt gebruiken.

1) Wat is een Tenga egg?

Voordat we mijn top 3 eitjes bekijken wil ik even een stapje terug doen, want wat is een tenga egg eigenlijk?

Een Tenga Egg is een populair seksspeeltje dat speciaal is ontworpen voor mannen. Het is een discreet en compact speeltje dat de vorm heeft van een ei en is gemaakt van een rekbare, zachte siliconen laag.

Het Tenga gebruik je door deze over de penis te plaatsen. Het rekbare materiaal past zich vervolgens aan aan jouw penis. Aan de binnenkant van het ei bevindt zich een textuur patroon dat zorgt voor stimulatie en plezier tijdens het gebruik. Er zijn verschillende textuur patronen beschikbaar, zoals ribbels, nopjes en bobbels, zodat je kan blijven experimenteren met nieuwe stimulatie.

Het Tenga Egg is ontwikkeld door Tenga, een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van seksspeeltjes. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd met innovatieve en hoogwaardige producten. Het Tenga ei is dan ook niet meer weg te denken in de wereld van seksspeeltjes voor mannen.

2) Tenga Egg review

Het Tenga ei heeft zoveel verschillende varianten dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal een losse rating te geven. Hieronder heb ik een korte review geschreven over de Tenga masturbator als seksspeeltje. Hierna licht ik mijn top 3 uit.

Eenmalig gebruik?

Als je eindelijk een fijn seksspeeltje hebt gevonden wil je deze natuurlijk graag meerdere keren gebruiken. Wanneer we de beschrijving van Tenga lezen krijgen we echter wat anders te horen: het ei is voor eenmalig gebruik.

Hoewel dit in grote lijnen waar is, kun je gerust een aantal keer het Tenga ei hergebruiken wanneer je er tactisch mee om gaat. Met het juiste onderhoud kun je het Tenga ei 3 tot 5 keer gebruiken. Zorg ervoor dat je:

 1. Het ei goed schoonmaakt en laat drogen.
 2. Het speeltje niet te ver uitrekt. Er kunnen daardoor kleine scheurtjes ontstaan in het materiaal waardoor deze kunnen breken. 
 3. Bewaart het ei de plastic behuizing.

Het eerste gebruik zal altijd het beste zijn. Het speeltje heeft dan nog volop zijn vorm en de meeste structuur aan de binnenkant.

Het is dus aan jou of je het Tenga ei maar één keer gebruikt, of hergebruikt. Met de juiste acties kun je het ei prima 3 keer hergebruiken.

Voordelen

Niks is zo makkelijk dan een concreet voor- en nadelen overzicht.

 • Ruimte makkelijk op. Aangezien je het speeltje toch maar eenmalig gebruikt hoef je ook niks schoon te maken! Het enige wat je hoeft te doen is het eitje in de prullenbak gooien.
 • Veel variatie in het assortiment. Je kunt uit zoveel verschillende varianten kiezen waardoor je kan blijven experimenteren met dit speeltje.
 • Klein en compact. Makkelijk te verstoppen, neemt weinig ruimte in beslag, maar ook makkelijk om mee te nemen. Het kleine formaat van de Tenga egg is gewoon erg prettig.
 • Rekbaar: het materiaal dat gebruikt wordt is van goede kwaliteit. De meeste mannen zullen dan ook met gemak het eitje over de gehele lengte van hun penis kunnen trekken. Let er in dat geval wel op dat de structuur aan de binnenkant wat minder wordt.

Nadelen

 • ‘Eenmalig gebruik’. Dat je het Tenga ei maar één keer kunt gebruiken is in de basis gewoon erg jammer. Hoewel de prijs niet belachelijk duur is, is het niet echt een kostenefficiënt seksspeeltje. Dit heeft Tenga gelukkig zelf ook begrepen en daarom zijn er nu ook seksspeeltjes voor mannen die je vaker dan één keer kan gebruiken. Daarnaast kun je het ei ook 3 keer hergebruiken met de juiste zorg. Je kan het speeltje daarom wel, maar ook weer niet in het rijtje budget masturbators zetten zoals de FPPR. Deze is goedkoop, maar dat zie je ook weer terug in de kwaliteit. Bij de Tenga is de kwaliteit en prijs goed, maar zie je het wel terug in de levensduur van het product.

3) Mijn top 3 tenga-eggs

Hieronder heb ik mijn 3 favoriete Tenga eggs onder elkaar gezet. Hoewel iedereen seksuele stimulatie anders verwacht, kan ik niet 100% garanderen dat jij er hetzelfde over zal denken, maar over de jaren heen heb ik toch wel enig oog voor kwaliteit gekregen van toys. 

De beste Tenga eitjes voor mij zijn dan ook de varianten die een goed ontwikkelde structuur aan de binnenkant hebben, dat is in feite ook het enige waar we ze per variant op kunnen afrekenen. 

1. Tenga Egg – Silky II

Mijn favoriet omdat: realistische blow job stimulatie.

Tenga egg silky 2

Wanneer je voor het eerst een Tenga Egg wilt proberen om te kijken of het iets voor jou is, dan is dit persoonlijk mijn favoriet. Ondertussen is variant V2 al weer uit, aangezien deze onder de gebruikers erg goed werd ontvangen.

Het ei ziet er super eenvoudig uit, maar we kennen het gezegde ondertussen wel: less is more. Het Silky ei geeft een heerlijke natuurlijke sensatie die een mooie aanhoudende stroom van gelijkmatig verdeelde stimulatie oplevert als je met je vingertoppen op en neer beweegt. 

De vele lijnen van de textuur zorgen voor een aangename herhaling als het materiaal zich naar beneden uitstrekt, terwijl de randen van de hoeken zorgen voor genoeg variatie.

Stimulatie met de vingertoppen is een aanrader in plaats van een stevige vuistgreep, omdat zwaardere druk de textuur zodanig afzwakt dat de sensaties minder intens worden. Bij deze wil je echt je hand ontspannen en de textuur van het ei het werk laten doen. 

Het enige nadeel van de Tenga Silky is dat je niet veel sensatie krijgt met draaiende bewegingen zoals bij andere eitjes.

Zoals je misschien al leest, moet je handig worden met deze speeltjes. Je kunt het eitje wel op en neer rammen, maar de kans is dan groot dat je niet het gewenste effect krijgt.

Elk Tenga ei is weer anders, en er zijn dus ook verschillende manieren om het speeltje te gebruiken. Deze variant is helaas in Nederland wat minder goed verkrijgbaar. Bij Bol.com is die alleen beschikbaar in een verpakking van 6. Wel kun je het eitje los bestellen voor €8 bij de site van Tenga zelf. Hou in dat geval wel rekening met internationale verzendkosten.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1347258&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Ftenga-egg-silky-ii%2F9300000078345169%2F&name=Tenga%20-%20Egg%20Silky%20II%20(6%20Stuks)&subid=Tenga%20-%20Silky

AanbiedersPrijs
Tenga.com€8,00
Bol.com€39,48

2. Tenga Egg – Wavy II

Mijn favoriet omdat: realistische blow job stimulatie.

Tenga egg wavy 2

Je zou het waarschijnlijk niet raden wanneer je naar de Wavy kijkt, maar dit eitjes is mijn favoriet als het gaat om de meest blowjobachtige stimulatie. De golven van Wavy creëren een reeks subtiele sensaties. 

Net als de Silky viel deze Tenga variant zo goed in de smaak dat hier ook een versie 2 van is gemaakt. Toen ik deze schreef was alleen variant 1 nog uit, maar de Silky 2 staat nog steeds dik bovenaan in mijn top 3.

Hou de greep licht, want met te veel druk mis je de subtiele extra’s die dit gevoel speciaal maken.

De Tenga Egg Wavy is vooral leuk in een partnerspel situatie. Er zijn een paar momenten geweest dat ik een blowjob wilde maar mijn partner alleen maar energie had voor wat handwerk. 

In die gevallen gaf de Wavy haar het gemak dat ze nodig had zonder al te veel extra moeite. Zoals je kan lezen kunnen de eitjes dus ook een hulpmiddel zijn voor je partner wanneer ze ongesteld is, maar jullie wel zin hebben in een erotisch momentje.

AanbiedersPrijs
EasyToys€7,99
Tenga.com€8,00
Bol.com€9,95

3. Tenga Egg – Tornado

Mijn favoriet omdat: intense stimulatie over de gehele penis.

Tenga tornado

De tornado klinkt wat heftig, maar wanneer je deze versie gebruikt begrijp je precies de naam. Het speeltje wikkelt zich als het ware om je penis heen wanneer je het eitje naar beneden duwt.

Zoals je op de afbeelding kunt zien heeft deze Tenga Egg veel verschillende druk- en stimulatiepunten. De kleine nopjes voel je stuk-voor-stuk om je penis wanneer je deze met beleid naar beneden drukt.

Door zacht te drukken blijven alle nopjes goed hun vorm behouden waardoor je ze nog beter zult voelen.

De stimulatie kan erg intens zijn. Hoewel het misschien vreemd voelt, kun je beter wat harder drukken tijdens het stimuleren om het minder intens te maken. 

AanbiedersPrijs
EasyToys€7,99
Tenga.com€8,00
Bol.com€39,48 (verpakking van 6)

Mijn minst favoriete eitjes

Hoewel ieder zijn persoonlijk voorkeur heeft, heb ik ook twee tenga eggs waarvan ik persoonlijk vind dat je ze beter kunt overslaan:

 1. Tenga Egg Crater: te weinig structuur aan de binnenkant zorgt letterlijk en figuurlijk voor een anti-climax.
 2. Tenga Egg Shiny: bij mij was dit het enige ei dat ik tijdens mijn masturbatiesessie al weg kon gooien. Ik weet niet of het een productie foutje was, maar ik pas voor deze variant.

4) Een Tenga Egg kopen

Je kunt jouw Tenga eitjes op verschillende plekken online kopen. Hieronder een overzicht van de beste online shops:

 1. EasyToys*: de perfecte plek om los je Tenga eggs te kopen.
 2. Willie.nl: de perfecte plek om een set van 6 Tenga eggs te kopen.
 3. Bol.com: Bij Bol een Tenga ei los kopen is een no-go wat mij betreft op Bol. Je betaalt hier het meeste voor één ei, namelijk €10.
 4. De originele Tenga webshop: wanneer je direct bij Tenga wilt shoppen kan dat ook: Ze hebben namelijk ook een EU shop. Je hoeft je eieren dus niet uit Amerika te laten overkomen. De webshop heeft een uitgebreid assortiment, leuk om eens doorheen te bladeren. Het mooie is ook nog dat je bij een bestelling boven de €25 al gratis verzending krijgt. Ten opzichte van andere webshops buiten Nederland is dit een mooie prijs. Let er wel op dat levertijden wat langer kunnen zijn ten opzichte van bijvoorbeeld EasyToys, hier heb je je eitjes de dag erna al in huis.

*links met een sterretje bevatten affiliate links. Door via deze link te kopen help je de website enorm!

Om de keuze bij het kopen van je Tenga ei nog wat moeilijker te maken vind je hieronder een compleet overzicht van de eieren die op dit moment op de markt zijn, of ooit beschikbaar waren. Ik kan niet garanderen dat je elke tenga ei in deze lijst nog kunt kopen, maar veel zijn er nog beschikbaar.

 1. Tenga Egg Wavy en Wavy 2
 2. Tenga Egg Clicker 
 3. Tenga Egg Spider
 4. Tenga Egg Stepper
 5. Tenga Egg Twister
 6. Tenga Egg Silky en Silky 2
 7. Tenga Egg Surfer
 8. Tenga Egg Shiny
 9. Tenga Egg Cloudy
 10. Tenga Egg Misty
 11. Tenga Egg Thunder
 12. Tenga Egg Crater
 13. Tenga Egg Misty
 14. Tenga Egg Thunder
 15. Tenga Egg Crater
 16. Tenga Egg Surfer
 17. Tenga Egg Boxy
 18. Tenga Egg Brush
 19. Tenga Egg Keith Haring Dance
 20. Tenga Egg Keith Haring Street
 21. Tenga Egg Keith Haring Party
 22. Tenga Egg Keith Haring Original
 23. Tenga Egg Wonder Stud (nieuwe collectie)
 24. Tenga Egg Wonder Wind (nieuwe collectie)
 25. Tenga Egg Wonder Mesh (nieuwe collectie)
 26. Tenga Egg Wonder Ring (nieuwe collectie)
 27. Tenga Egg Wonder Curl (nieuwe collectie)
 28. Tenga Egg Wonder Tube (nieuwe collectie)

Genoeg om te proberen dus! 😉

5) Een Tenga Egg Gebruiken

Wanneer je een eitje hebt gescoord is het tijd om je aftrek ei grondig uit te proberen. Op onderstaande afbeelding zie je een snelle beschrijving, daaronder heb ik stap-voor-stap nog uitgelegd hoe je het beste het ei kunt gebruiken. Hier staan ook wat extra technieken bij.

tenga egg gebruiken handleiding

Stap 1: Maak je Tenga Egg open

De plastic verpakkingen van verschillende soorten Tenga Eggs zijn omhuld met een grafische afbeelding van de textuur die je kunt verwachten. Het plastic omhulsel breekt gemakkelijk af met je vingernagel. Hierna tref je een gewoon wit ei aan waar verder niks meer opstaat, ook geen merknaam of logo. Het doosje zelf opent en sluit net als een plastic paasei.

Binnenin vind je een zacht en super rekbaar siliconen voorwerp – ook eivormig – wat het deel is dat je echt gebruikt en om je penis doet. In de verpakking zit ook een plastic buisje met daarin een zakje glijmiddel voor eenmalig gebruik. 

Stap 2: Je Tenga Ei klaarmaken voor gebruiken

Als je het ei eenmaal hebt opengebroken en de kleine tube glijmiddel hebt verwijderd, knijp je het glijmiddel uit het bijgeleverde pakje in de ingang van het ei. Druk hierna voorzichtig op de buitenkant zodat het glijmiddel zich verspreidt en de hele binnenkant bedekt. 

Het mooie van Tenga Eggs is dat je, als je voorzichtig bent, het hele ding van begin tot eind kunt doen zonder dat je glijmiddel op je handen krijgt. Super handig als je een telefoon of laptop bij je activiteiten betrekt voor uh… filmpjes.

Terwijl je het Tenga Egg om je penis doet, blijf je een beetje draaien om het glijmiddel te verspreiden. Zo zorg je ervoor dat het glijmiddel overal komt; zowel op je penis als aan de binnenkant van het ei. Je merkt het vanzelf wanneer je hem over de hele lengte op en neer kunt bewegen.

Stap 3: stimuleren en technieken

Zoals je bij de verschillende eitjes hebt kunnen lezen is de manier van gebruik cruciaal. Om de texturen optimaal te ervaren kies je een techniek die goed past bij de structuur van het ei. Hieronder lees je verschillende manieren waarop je een Tenga Egg kunt gebruiken:

 1. De vingertoppen gebruiken: zet je vingertoppen op de bovenkant van het speeltje en druk deze vervolgens naar beneden. Op deze manier zul je meer van de textuur voelen.
 2. Een draaiende beweging: pak het ei vast met een lichte grip in je hand. Maak vervolgens draaiende bewegingen, net alsof je een pepermolen gebruikt.
 3. Vuistgreep: deze techniek is het beste voor de Tenga eitjes met een wat ‘stevigere’ structuur. Door het ei wat harder vast te pakken, druk je de structuur tegen de schacht van je penis aan waardoor je hier extra veel van voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *