Skip to content

Te snel klaarkomen los je op met deze tips!

  • Jip 

Te snel klaarkomen is nu eenmaal klote. Seks is heerlijk en daar wil je natuurlijk (samen) zo lang mogelijk van genieten. Dan is het fijn als je niet té snel klaar komt. Kom je te snel klaar en wil je graag antwoord op de vraag “hoe kom je minder snel klaar”? No worries! In dit artikel geef ik je een aantal tips, zowel voor mannen als vrouwen, waarmee je minder snel klaar komt. 

1) Te snel klaarkomen bij mannen

Gemiddeld komt een man na circa vijf minuten klaar. Dit is echter maar een gemiddelde tijd. Als je binnen drie minuten of na acht minuten klaarkomt, is dat niets om je zorgen over te maken. De tijd waarin je klaarkomt, kan ook per keer verschillen.

In het algemeen wordt gesproken over (te) snel klaarkomen als je binnen een minuut na de penetratie een zaadlozing krijgt. Dit wordt met een sjiek woord premature ejaculatie genoemd. Geschat wordt dat drie tot 30 procent van de mannen hieraan lijden. Maar ook als het klaarkomen langer dan een minuut duurt of je vindt/denkt dat je te snel klaar komt, ben je waarschijnlijk bij de onderstaande tips en adviezen gebaat.

2) Waarom komt een man snel klaar?

Aan snel klaarkomen kun je niet altijd iets doen. Sommige mannen hebben er levenslang last van, andere mannen komen altijd snel klaar omdat dit erfelijk bepaald kan zijn.

Hoe lang of hoe kort het duurt voordat je klaarkomt, hangt ook samen met:

• welke seksuele dingen je samen doet
• wat je in je leven hebt meegemaakt of nog meemaakt
• niet goed aanvoelen wanneer je klaarkomt (vaak bij onervaren, jonge mannen)
• het hebben van een nieuwe partner
• onzekerheid en angst
• depressiviteit
• relatieproblemen
• irreële verwachtingen
• seksuele problemen van je partner
• erectieproblemen
• lichamelijke oorzaken zoals prostatitis en hyperthyroïdie

Ook omstandigheden zoals de duur van je relatie, de mate van opwinding of ouder worden, kunnen de tijd tot het klaarkomen veranderen.

3) Klaarkomen kun je leren uitstellen

Met bepaalde oefeningen kun je te snel klaarkomen leren uitstellen. Daardoor zal je meer controle over je orgasme én zelfvertrouwen krijgen. 

3.1) Alleen oefenen

In elke seksuele relatie is het belangrijk je eigen lichaam, of in dit geval je penis, goed te kennen. Daarom moet je het moment leren herkennen dat je voelt dat je gaat klaarkomen en je dit niet meer kunt uitstellen. Dat moment zit in slechts een paar seconden voor het klaarkomen. Dan wordt je zaadlozing voorbereidt en verzamelt je sperma zich in een deel van urinebuis verzamelt. 

Je kunt dit moment het beste leren kennen met de zogenaamde start-stop oefening. Hiervoor moet je jezelf aftrekken. Als je voelt dat je bijna gaat klaarkomen, stop dan met jezelf aftrekken of verminder het stimuleren van je penis. Wacht eventjes met masturberen en ga pas weer verder als je opwinding is gezakt.

Herhaal dit nog eens, dus masturberen, stoppen en wachten, masturberen, stoppen en wachten. Natuurlijk uiteindelijk wel met happy end, een orgasme.

Gaat deze oefening je goed af? Je kunt de oefening nog wat moeilijker maken door te fantaseren terwijl je aan het masturberen bent. Een glijmiddel tijdens het masturberen gebruiken maakt de aanraking nog intenser.

Een andere manier om minder snel klaar te komen is door je bekkenbodem spieren te trainen. Hierdoor heb je een betere controle over je bekkenbodem, maar dus ook over je penis. Bekkenbodem spieren trainen als een man komt niet vaak voor, maar is net zo hulpvol als voor vrouwen.

3.2) Samen met je partner oefenen

Als het je gedurende langere tijd (weken) is gelukt je orgasme (zaadlozing) langer dan een paar minuten uit te stellen, kun je het bovenstaande ook tijdens het vrijen met je partner uitproberen.

Bespreek wel van te voren met je partner dat je niet zo snel wilt klaarkomen en je daarom graag samen met haar of hem wilt oefenen je orgasme uit te stellen en dat dit betekent dat je tijdens het neuken een paar keer met bewegen zult stoppen. Het is fijn als je partner hierop is voorbereid en hier rekening meer kan houden.

Vrij met elkaar zoals je dat normaal zou doen. Zodra je voelt dat gaat klaarkomen, stop dan met bewegen en laat de opwinding een beetje wegzakken of vraag je partner even met de blowjob te stoppen. 

Verder functioneert het net zoals de bovenstaande oefening. Dus stoppen en even wachten, vrijen, stoppen en even wachten en als kers op de taart je uiteindelijke orgasme. Pas deze oefening de komende tijd als je seks hebt met je partner toe, net zo lang tot je je orgasme tijdens het neuken met succes lang genoeg kunt uitstellen.

Als je na een tijdje het gevoel hebt dat je je orgasme tijdens het vrijen met succes kunt uitstellen, heb je een betere controle over je orgasme en kun je nog een stapje verder gaan.

Helemaal afstappen van stimulatie, maar wel sex hebben? Bekijk de penissleeve eens

Je kunt standjes en bewegingen uitproberen die jou extra opgewonden maken of juist een standje proberen waarmee je de bewegingen makkelijker kunt volhouden. Als jij niet meer beweegt, je heupen anders beweegt of even stopt waar je mee bezig bent, kun je wel doorgaan met het bevredigen van je partner. Zo komt het hele liefdespel niet helemaal stil te liggen en kun je de draad weer oppakken en verder met vrijen gaan.

Mocht je toch te snel klaarkomen, ga dan gewoon door met vrijen, bijvoorbeeld met zoenen, strelen of likken en neem de tijd voor elkaar. Waarschijnlijk krijg je na een tijdje weer een erectie en zal het wat langer duren dan de eerste keer voordat je klaarkomt. Ben je al wat ouder? Op latere leeftijd krijg je een tweede keer niet meer zo makkelijk een erectie.

3.3) Oefening baart kunst

Denk niet dat je met deze oefeningen al na een paar dagen volledige controle over je orgasme hebt ontwikkeld. Hiervoor moet je minstens gedurende een paar maanden een paar keer in de week oefenen. Geef het dus niet te snel op.  

3.4) Condooms

Een condoom omdoen voorkomt niet alleen vervelende SOA’s, maar kunnen er ook voor zorgen dat je het langer volhoudt in bed en minder snel klaarkomt. Er zijn condooms op de markt die een speciaal glijmiddel hebben waardoor je orgasme nog wat uitgesteld kan worden. Dit zijn de zogenaamde performa condooms.

Wanneer je liever geen condoom hebt met de smaak / geur van latex, kun je ook kiezen voor een condoom met een smaakje.

4) Medicatie tegen te snel klaarkomen

Wanneer je einde raad bent kun je consult vragen bij je huisarts. Wanneer je PE probleem zodanige impact heeft op je leven is medicatie eventueel een laatste oplossing.

4.1) Paroxetine

Met gebruik van het medicijn paroxetine kun je minder snel klaarkomen. Je mag het alleen gebruiken als je niet angstig of depressief bent én als je ouder dan 25 jaar bent. Dit medicijn wordt in eerste instantie toegepast voor het behandelen van angsten en depressies en minder snel klaarkomen is een “bijwerking”.

Het werkt helaas niet bij alle mannen en als je na een maand gebruik geen resultaat bemerkt, moet je ermee stoppen. Als het wel werkt, zal je huisarts na twee maanden gebruik een lagere dosis paroxetine voorschrijven.

Soms werkt het ook om dit medicijn drie á vier uur voordat je seks hebt te slikken.
Overleg steeds met je huisarts over het gebruik en de frequentie. Net zoals bij andere medicijnen, kunnen er bijwerkingen optreden

4.2) Verdovende gel of crème

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een delay spray of crème met lidocaïne of prilocaïne die je eikel verdooft. Ongeveer tien minuten voordat je seks wilt hebben, smeer je je eikel met de gel of crème in. Veeg na tien minuten de gel of crème er ook weer vanaf, anders wordt de huid/vagina van je partner ook verdoofd.

De gel of crème mag je alleen gebruiken als de huid van je penis of eikel onbeschadigd is. Bij het gebruik van een condoom moet je er ook goed op letten dat er niets meer op je eikel of penis zit. Eventuele resten gel of crème kunnen een condoom beschadigen.

Overleg altijd met je huisarts wat voor jouw situatie het meest geschikt is. houd in je achterhoofd dat de medicijnen in eerste instantie niet officieel bedoeld zijn om minder snel klaar te komen, maar er wel voor kunnen worden gebruikt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *