Skip to content

Wat is een dilator?

Wat is een dilator?

Dilators zijn medische hulpmiddelen die oorspronkelijk zijn ontworpen om de urethra (de buis die urine uit de blaas afvoert) te openen en te verwijden. Deze hulpmiddelen worden vaak gebruikt door artsen om vernauwingen in de urethra te behandelen. Echter, in de afgelopen jaren zijn dilators ook populair geworden als speeltje in de BDSM-gemeenschap, waar ze worden gebruikt bij een activiteit die bekend staat als ‘sounding’.

Sounding is een seksuele activiteit waarbij de dilator voorzichtig in de urethra wordt ingebracht voor stimulatie en/of pijn. Deze praktijk kan enige risico’s met zich meebrengen, zoals infecties en letsel aan de urethra, daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Verschillende soorten dilators

Er zijn verschillende soorten dilators beschikbaar op de markt. De meest voorkomende zijn de metalen dilators, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten en lengtes. Er zijn ook dilators van kunststof en siliconen, die vaak flexibeler zijn dan metalen dilators.

Dilators worden vaak gebruikt voor medische procedures, zoals cystoscopieën en blaasinstillaties. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het behandelen van bepaalde medische aandoeningen, zoals urethra strictures en prostaatproblemen.

Dilators voor seksueel genot

Naast medische toepassingen worden dilators ook gebruikt voor seksueel genot. Dit wordt ook wel ‘sounding’ genoemd. Bij ‘sounding’ wordt een dilator in de urethra ingebracht voor seksuele stimulatie.

Het gebruik van dilators voor seksueel genot is niet zonder risico’s en moet alleen worden gedaan door mensen met ervaring. Het is belangrijk om alleen medisch goedgekeurde dilators te gebruiken en de instructies zorgvuldig op te volgen.

Hoe gebruik je een dilator?

Als je een dilator gaat gebruiken, is het belangrijk om deze eerst goed te steriliseren. Vervolgens breng je de dilator voorzichtig in de urethra in. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en geen kracht te zetten.

Je kunt een glijmiddel op waterbasis gebruiken om het inbrengen te vergemakkelijken. Begin altijd met een kleine dilator en werk geleidelijk naar grotere maten toe.

Na gebruik is het belangrijk om de dilator grondig schoon te maken en te desinfecteren. Gebruik hiervoor een speciale sterilisatievloeistof of kook de dilator gedurende ten minste 10 minuten.

Conclusie

Dilators zijn een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om de urethra te openen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden gebruikt voor medische procedures en de behandeling van medische aandoeningen. Daarnaast worden ze ook gebruikt voor seksueel genot, maar dit moet alleen worden gedaan door mensen met ervaring en met medisch goedgekeurde dilators.

Als je een dilator gaat gebruiken, is het belangrijk om de instructies zorgvuldig op te volgen en voorzichtig te zijn. Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis en steriliseer de dilator grondig voor en na gebruik.

Deal van de maand
Populairste artikelen