Skip to content

Wat is een prostaat stimulator en hoe gebruik je deze?

  • Jip 

Ooit gehoord van de P-spot? De meeste mensen kennen de term G-spot wel, maar een P-spot? De P-spot kun je vinden bij de prostaat van de man. Het is een klier die in de onderbuik ligt, onder de blaas en vlak bij de anus. De prostaat kun je stimuleren door middel van een prostaat stimulator. Je kunt het eigenlijk zien als een soort inwendige massage! Het masseren van de prostaat kan een erg fijn gevoel geven tijdens seks. Je kunt de prostaat stimulator via de anus inbrengen. Hieronder neem ik je mee in alles wat jij moet weten over een prostaat stimulator. Wat het is, hoe je het speeltje gebruikt, maar ook welke varianten ik persoonlijk kan aanraden.

1) Wat is een prostaat stimulator? 

Een prostaat stimulator is een die je kunt inbrengen in de anus. Het is in feite een soort buttplug, maar met een ander doel. Door de vorm van de stimulator wordt de prostaat en de perineum als het ware gemasseerd. Je hebt zowel elektrische als niet-elektrische prostaat stimulators. De elektrische variant, of ook wel de prostaatvibrator, kan in verschillende standen zorgen voor extra stimulatie door vibratie. De vibrator voor mannen bestaat dus echt.

Je kunt deze vibrator vaak bedienen, zowel met een afstandsbediening als met de knoppen op het handvat. De niet-elektrische variant zorgt voor stimulatie als je op een bepaalde manier beweegt. En bewegen doe je zeker tijdens seks! Tegenwoordig kun je ontzettend veel soorten op de markt vinden. Benieuwd naar een beginner stimulator of naar de best geteste prostaat stimulator? Lees dan verder! 

2) Hoe werkt de prostaat stimulator?  

Een prostaat stimulator kan op verschillende manieren voor een geweldig gevoel zorgen. Allereerst is de vorm van de stimulator zo bedacht, dat het de prostaat en het perineum maximaal kan stimuleren. Beide plekken zijn gevoelig en kunnen een sensationeel gevoel geven als ze gemasseerd worden.  

2.1) Het perineum  

Het perineum is een plek nabij de prostaat, onder de testikels. De plek is zeer gevoelig en stimulatie kan voor een heerlijke sensatie zorgen. Je vindt de plek bij het scrotum van een man. Het is een gebied dat zich bevindt tussen het staartbeen, de twee zitbeenderen en de schaambeenvoeg. Benieuwd naar de algemene naam van dit gebied? De bilnaad!  

2.2) Prostaat 

Het prostaat, ook wel de voorstanderklier genoemd, is een klier onder de blaas van een man. Deze klier zit om de urinebuis heen en bevindt zich naast het rectum. De prostaat produceert hulpstoffen die tijdens ejaculatie aan de zaadcellen wordt toegevoegd. 

Beide gebieden kunnen gemasseerd worden door middel van een prostaat stimulator. Het zijn erogene zones die je een zeer prettig gevoel kunnen geven als ze gestimuleerd worden. Dit kan tot een flinke erectie leiden. Op ondergaande afbeelding zie je waar je prostaat zit.

Prostaat stimuleren
Je prostaat vinden én stimuleren

3) Hoe gebruik je een prostaat stimulator?

Een prostaat stimulator kun je gebruiken door ze in de anus te brengen. Het voordeel van zo’n stimulator is dat de vorm het gemakkelijk maakt. Ook zal de vorm zorgen voor een goede stimulatie, door het masseren van de P-spot. Als je voor de eerste keer een prostaat stimulator wilt gebruiken, dan zal je moeten wennen aan het inbrengen. In de meeste gevallen zul je een prostaat stimulator inbrengen met wat glijmiddel.  

3.1) Inbrengen en bewegen 

In principe zou een goede prostaat stimulator moeten blijven zitten nadat het ingebracht is. Vervolgens kun je de P-spot stimuleren door het aanspannen van de bekkenbodem. Door het aanspannen en loslaten zorg je ervoor dat de stimulator over de prostaat en perineum gaat. Je kunt het beste ontspannen en met een ritmisch tempo het bekkenbodem aanspannen en loslaten. Tijdens seks voer je deze bewegingen in feite automatisch uit.  

De bekkenbodem spier kun je als man zijnde ook trainen. Bekijk hier ons artikel over de beste bekkenbodemspier oefeningen voor mannen.

3.2) Een fijn gevoel door stimulatie 

Zowel de elektrische als de niet-elektrische variant van de prostaat stimulator kunnen op deze manier voor een fijn gevoel zorgen. Voordeel is dat de elektrische variant ook nog kan zorgen voor de nodige vibratie. Sommige mannen geven daaraan de voorkeur. Je kunt de stimulator ook wat bewegen met de handen.   

3.3) Stap-voor-stap de prostaat stimuleren

Ben je benieuwd naar het gevoel? Dan kun je de prostaat stimuleren via de anus en het perineum. Gebruik je vingers om bij de prostaat te komen. Zorg er in ieder geval voor dat je nagels kort en schoon zijn. Zo voorkom je sneetjes of infecties. Doorloop de volgende stappen:  

  • Stap 1: Ga op je rug liggen met opgetrokken knieën 
  • Stap 2: Ontspan je anus 
  • Stap 3: Breng wat glijmiddel op je vinger (wijs- of middelvinger), te veel glijmiddel kan nooit kwaad
  • Stap 4: Breng je vinger voorzichtig in de anus 
  • Stap 5: Wijs met je vinger richting de navel en duw de vinger ongeveer 5 cm naar binnen. Je voelt dan een verdikking in het formaat van een walnoot. 
  • Stap 6: Beweeg je vinger langzaam langs deze verdikking. 

Op deze manier kun je veilig jouw prostaat masseren en kom je erachter of je het lekker vindt. Wil je liever niet je vingers gebruiken? Een prostaat stimulator kan door de vorm dezelfde stimulatie geven. 

3.4) Laat een partner je prostaat masseren 

Je kunt er ook voor kiezen om het over te laten aan jouw partner. Je partner kan dan gebruik maken van een prostaat stimulator of van de vingers. Gebruik in ieder geval veel glijmiddel en vertel je partner wat je wel en niet lekker vindt.  

Het is belangrijk dat jullie hierbij goed communiceren. Vind je het niks? Geef het ook vooral aan. Als je nog steeds nieuwsgierig bent kun je het beter eerst in je eentje proberen. Wanneer je solo bent zul je meer ontspannen zijn en kan je op je gemakje ontdekken of het wel of niet iets voor jou is.

4) De voordelen van een prostaatmassage

Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je een prostaat massage willen? Daar zijn zeker wel wat redenen voor te bedenken. Veel van die redenen zijn gezondheidsvoordelen! Uiteraard zorgt een prostaat massage voor de nodige stimulatie van een erogeen gebied. In sommige gevallen kan dat leiden tot een overweldigend orgasme. Maar er zijn nog veel meer voordelen van een prostaat massage op te noemen. 

4.1) Een prostaat massage is gezond 

Wist je dat een prostaat massage veel gezondheidsvoordelen kent? Door regelmatig de P-spot te stimuleren zorg je voor een actieve prostaat. Zo voorkom je prostaatklachten in zijn geheel. Dit komt voornamelijk door de verbeterde bloedcirculatie door stimulatie. Uiteraard is de (inwendige) massage erg lekker. Een orgasme is zelfs mogelijk door het stimuleren van de prostaat door middel van een prostaat stimulator. In de meeste gevallen zal de orgasme vele malen sterker zijn dan een orgasme door enkel seks. Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig krijgen van een orgasme bijdraagt aan een goede gezondheid.  

4.2) Prostaatkanker 

Wist je dat verschillende studies hebben aangetoond dat het masseren van dit gebied, de kans op prostaatkanker aanzienlijk kunnen verlagen? Als je wist dat 1 op 6 mannen in Nederland te maken krijgt met prostaatkanker, dan klinkt het masseren van dit gebied steeds aantrekkelijker. De meeste mannen krijgen te maken met prostaatproblemen na hun 50e levensjaar. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen, vergrotingen en in het ergste geval prostaatkanker. Het masseren van de P-spot door middel van een prostaat stimulator, kan de kans op prostaat klachten aanzienlijk verminderen. 

4.3) Erectieproblemen 

Heb je te maken met erectieproblemen en zoek je naar een oplossing? Een prostaat stimulator blijkt zeer effectief als behandeling tegen ejaculatie- en erectieproblemen. Door de stimulatie van dit gebied zorg je voor een verbeterde bloedcirculatie. Het voordeel is de prostaat in contact staat met de penis. Een stimulatie van dit gebied heeft dus effect op beide.  

4.4) Orgasme is mogelijk 

In sommige gevallen is het mogelijk om een orgasme te krijgen door de stimulatie van de P-spot alleen. Uiteraard kan het gevoel nogal verschillen onder de mannen. De een zal het heerlijk vinden, de ander vindt het maar niks. Mocht je een man zijn die dit wel lekker vindt, weet dan dat de stimulatie, in combinatie van seks of andere erotische handelingen, kan leiden tot een flink orgasme! 

Het masseren van de prostaat kent veel voordelen, maar het is niet plezierig voor elke man. Een prostaat stimulator moet in de anus worden ingebracht. Voor sommige mannen is dat geen lekker gevoel. Als je toch benieuwd bent naar het gevoel en je liever niet iets in je anus brengt, dan kun je van buitenaf ook de prostaat masseren. Dit doe je door een lichte druk uit te oefenen met je duim of knokkels op het perineum. Dat is het gebied tussen het scrotum en de anus.  

Prostaat stimulator voor beginners

Wil je graag beginnen aan het stimuleren van je prostaat door middel van een toy? Dan hebben wij een goede prostaat stimulator gevonden voor beginners. Voor een zachte prijs kun je deze prostaat stimulator kopen bij EasyToys/

Als je op zoek bent naar de beste prostaat stimulator voor beginners, dan hoef je niet verder te zoeken. De heat of the moment vibrator van EasyToys is een zeer voordelige prostaat stimulator van hoge kwaliteit. De stimulator komt met veel functies, zoals vibratie standen en opwarming. Door de opwarmfunctie zul je meer comfort en sensatie aanvoelen. Door het design en de gebruikte materialen is de prostaat stimulator makkelijk in te brengen. Ideaal voor de beginner dus! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *