Skip to content

Poppers tijdens de seks: de voor- en nadelen

  • Jip 

Het gebruik van poppers tijdens de seks, we horen hier steeds meer mensen over en juist daarom hebben we hier een artikel voor jullie over geschreven. Op deze pagina gaan we je namelijk alles vertellen over het gebruik van poppers tijdens de seks. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen, de nadelen en hoe werken poppers nou eigenlijk precies? Ook vertellen we je meer over waarom men voor poppers kiest bij anale seks, hoe lang ze in het bloed blijven en wat het effect van poppers bij vrouwen is. Zo weet jij er straks alles over en kan je een betere overweging maken mocht je willen experimenteren met poppers.

1) Wat zijn poppers?

Poppers zijn een drug die meestal in kleine flesjes wordt verkocht en vaak op de markt wordt gebracht als kameraroma of deodorant, hoewel ze niet voor dat doel worden gebruikt. Ze hebben een sterke geur, veel mensen vergelijken het met schoenenpoets. Je consumeert de drug door de geur op te snuiven. Je mag poppers nooit proeven of inslikken, dit kan dodelijk zijn.

Bij inhalatie leiden poppers tot een instant high met symptomen als een verhoogde hartslag, duizeligheid en gevoelens van euforie. De meest voorkomende vorm van poppers is amylnitriet. Het wordt vaak verward met amylnitraat, dat in feite een andere chemische stof is met een soortgelijke naam, vaak verkeerd gespeld als amilnitraat. Poppers zijn ook bekend als vloeibaar goud, hartmedicijn en geur verdrijver. De drug wordt voornamelijk gebruikt in de gay scene aangezien het je lichaam (dus ook de anus) helpt ontspannen.

Poppers komen vaak in onderstaand soort flesjes. Het gele Rush Poppers flesje is erg populair in Nederland.

poppers soorten

1.1) De voordelen van poppers

Veel voordelen van poppers gelden zowel voor mannen als voor vrouwen. Een van de voordelen van poppers is dat je meer zin krijgt in seks. Verder versoepelt het zoals gezegd de anus en kan je hierdoor makkelijker anale seks hebben. Poppers verbeteren bovendien je gemoedstoestand.

Bovenstaande voordelen gelden dus voor zowel vrouwen als mannen. Poppers kennen echter nog een positief effect voor vrouwen: veel vrouwen kunnen makkelijker klaarkomen na het gebruik van poppers.

1.2) De nadelen van poppers

Naast de voordelen zorgen de poppers uiteraard ook voor een aantal nadelen. Zo kan het zo zijn dat je na gebruik moeilijk een stijve penis kunt krijgen, ook nadat het middel is uitgewerkt. Ook kan je last krijgen van hoofdpijn en hartkloppingen en sommige mensen ervaren ook misselijkheid na gebruik. In de meeste gevallen duurt dit gelukkig niet lang. Verder kan je last krijgen van brandwondjes in of bij je neus en kan je huid wat branderig aanvoelen.

Gebruik je poppers op regelmatige basis? Dan kunnen er andere vervelende klachten ontstaan. Zo kan er een neusallergie ontstaan omdat je neus van binnen kapot gaat. Ook zijn er zeldzame gevallen waarbij men last krijgt van bloedarmoede. Verder kunnen de ogen beschadigen, waardoor je wazige vlekken ziet. In sommige gevallen kan je zelfs blind worden. In de praktijk gebeurt dit gelukkig bijna nooit.

Ben je benieuwd naar het langdurig en regelmatig gebruik van Poppers? Lees hier een wetenschappelijk onderzoek over de effecten van poppers op lange termijn.

2) Poppers en gebruik tijdens seks

Er zijn allerlei verschillende mensen die poppers tijdens seks gebruiken. Omdat het een lustopwekkend middel is, wordt het door veel stellen gebruikt. Bovendien worden poppers vaak gebruikt door mensen die anale seks willen hebben, omdat het de anus ontspant.

Je zult poppers dan ook vaak voorbij zien komen in de gayscene. In veel gay bars wordt het zelfs verkocht achter de bar! Hoewel het een drug is die veel gebruikt wordt tijdens de seks, is het ook een partydrug die soms op de dansvloer wordt gebruikt.

Tot slot worden poppers ook gebruikt door vrouwen die moeite hebben met klaarkomen.

3) Hoe gebruik je poppers?

Hebben we het over poppers, dan hebben we het over een gelige brandbare vloeistof. Deze vloeistof verdampt snel en in de meeste gevallen wordt deze vloeistof verkocht in kleine glazen flesjes. Poppers inhaleer je door de neus en dit doe je simpelweg door aan het flesje te ruiken. Zorg er hierbij voor dat je genoeg afstand houdt tussen je neus en het flesje.

De poppers beginnen binnen na 5 tot 15 seconden te werken. Vervolgens zal je je een paar minuten zeer ontspannen en gelukkig voelen. Ook krijg je een gevoel van seksuele opwinding. Er stijgt een warm gevoel naar je hoofd en de hartslag wordt verhoogd. Men ervaart dit over het algemeen als erg prettig.

Het is belangrijk dat je poppers zo veilig mogelijk gebruikt en daar geven we je graag extra informatie over. Aan te raden is bijvoorbeeld om poppers te gebruiken van een merk dat je al kent. Verdiep je goed in de merken en zorg ervoor dat je weet hoe sterk de betreffende variant is.

Hier kan namelijk aardig wat verschil in zitten. Poppers zijn absoluut niet geschikt om te drinken. Doe je dit wel? Bel dan meteen 112. Zorg ervoor dat de vloeistof niet in contact komt met je neus, penis, vingers, vagina of anus. Gebeurd dit wel, spoel het middel dan meteen af met water. Gebruik de poppers niet in combinatie met andere drugs of erectiepillen. Gebruik van het middel is Bovendien niet verantwoord als je last hebt van hart- of nierklachten.

Ook bij het gebruik van een anaal speeltje zoals een prostaat stimulator of de Aneros Helix Syn Trident kan het helpen om je anus te ontspannen.

4) Hoe lang blijven poppers in je bloed aanwezig?

Kijken we naar poppers, dan kunnen we stelen dat deze erg snel worden afgebroken in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het via urine bijna onmogelijk is om aan te tonen dat je poppers hebt gebruikt. Ook zijn er op dit moment nog geen drugstesten die aan kunnen tonen dat er poppers zijn gebruikt. Het zou zo kunnen zijn dat er in de toekomst wel een test gaat komen die dit aan kan tonen. Wij achten de kans in ieder geval zeer onwaarschijnlijk, omdat zo’n test erg duur is.

5) De do’s en dont’s van poppers

Bekijk hieronder een video van Drugslab over de do’s en dont’s van Poppers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *