Skip to content

Lovense Max 2 Review

 • Jip 

Lovense is al jaren een grote speler als het gaat om interactieve en sci-fi seksspeeltjes. Waar de focus voornamelijk eerst op de vrouw lag, maakt Lovense nu ook speeltjes voor de man. De Lovense Max is de automatische masturbator waar ze letterlijk en figuurlijk de markt mee proberen te penetreren. 

In deze Lovense Max 2 review vertel ik je alles over deze automatische masturbator en waarom je deze toy wel, of juist niet moet kopen. Ik kan je in ieder geval al verklappen: het is al twee jaar een van mijn favorieten masturbators die nooit teleurstelt.

SAMENVATTING

VOORDELEN

 • Handsfree stimulatie
 • Super kwalitatieve sleeve
 • Zeer lange batterijduur
 • Maak vibratiepatronen met je smartphone
 • Samentrekkende functie
 • Bizar intense orgames

NADELEN

 • Neutrale opening sleeve
 • Luidruchtig

1) Dit moet je weten over Lovense en de Max 2

De naam Lovense komt je misschien wel bekend voor. Het bedrijf dat in 2010 is opgericht en in Singapore is gevestigd, is namelijk één van de grootste namen als het gaat om innovatie en op afstand bestuurbare seksspeeltjes.

lovense

De bekendste speeltjes uit het Lovense assortiment zijn voor vrouwen, zoals de Lovense 3. Een inwendig speeltje voor in de vagina die onder andere erg populair is bij camgirls.

Innoveren doen ze niet alleen op het gebied van sex toys. Ook in hun marketingactiviteiten trekt Lovense de aandacht. Zo organiseren ze regelmatig een ‘LovenseOrgy’.

Iedereen verbindt zijn of haar speeltje met het internet. Iedereen die vervolgens #LovenseOrgy tweet, laat al de verbonden speeltjes vibreren. Alle deelnemers maken vervolgens weer kans op mooie prijzen.

Hoewel het in het begin wat vreemd klinkt, is het wel een unieke manier van community building binnen een niche waarin dat niet altijd even makkelijk is.

Na het succes van de vrouwelijke speeltjes, waagt Lovense zich sinds een tijdje ook aan seksspeeltjes voor mannen. Ondertussen bestaat de collectie voor mannen uit de Diamo (cockring), Edge 2 (prostaatstimulator), Gush (handsfree penis massage), Calor (Bluetooth bestuurbare pocket pussy) en de Lovense Max 2, een automatische masturbator waar we het in deze review over gaan hebben.

Lovense

Lovense heeft dus een terugkerende functie voor al hun speeltjes: ze zijn met bluetooth en een internetverbinding te besturen. Het pijnpunt dat ze hiermee willen tackelen? De langeafstandsrelatie.

Langeafstandsrelaties behoren tot één van de moeilijkste dingen in het leven. Hoewel de struggle van deze relatie niet voor iedereen bekend is, komt het steeds vaker voor. Simpelweg omdat het internet zoveel mogelijkheden biedt. 

Maar zelfs met whatsappen en facetimen is er één ding dat je niet kunt voelen als je een internet relatie hebt: echte seks.

Dit is waar Lovense op in springt met een collectie masturbators, voor zowel mannen als vrouwen.

Afijn, laten we kijken wat de Lovense Max 2 allemaal in huis heeft.

2) Lovense Max 2 Review

Mijn verwachtingen zijn hoog. De sex toys voor vrouwen van Lovense scoren onwijs goed, en ook de mannelijke masturbators beginnen langzamerhand meer aandacht te krijgen.

Hieronder vertel ik je stap-voor-stap alles over de Lovense Max 2 en of dit speeltje een aanrader is.

2.1) Eerste indruk

De Lovense Max 2 wordt geleverd in een luxe doos. Wanneer je deze openmaakt vind je een vrij groot speeltje. Met een gewicht van 750 kilo is de Lovense Max 2 Masturbator dus niet bepaald een lichtgewicht. 

Lovense Max 2 masturbator

In de doos zit een opberghoesje die perfect om het gehele speeltje heen past. Hoewel het speeltje nog steeds best groot is, kun je deze in de hoes veel compacter opbergen dan in de grote doos. Fijn detail dus!

De aansluiting om op te laden is magnetisch, iets wat we steeds vaker zien bij oplaadbare seksspeeltjes. 

Wat direct opvalt aan het design is de opening van de sleeve, deze is plat gezegd best wel saai vergeleken met andere masturbators zoals Fleshlight. Was voor mij best wel een tegenvaller totdat ik eens ging Googlen. Dit is de standaard sleeve die erbij zit, maar Lovense heeft ook diverse sleeves met een realistische look in de vorm van een vagina.

Bij het ontvangen van je Lovense Max 2 kun je het volgende verwachten:

Wat wordt er geleverd:

 • Lovense Max 2
 • Gebruiksaanwijzing
 • USB oplaadkabel
 • Opbergzakje

2.2) De specs en het design van de Lovense Max 2

Bekijk hieronder een korte breakdown van de specificaties van de Lovense Max 2. 

Specificaties: 

 • Materiaal: ABS plastic en namaak huid van TPE
 • Gewicht: 750 gram
 • Batterijduur: 215 minuten, wat gelijk staat aan 3,5 uur (!)
 • Oplaadtijd: 100 minuten
 • IPX6 Waterproof (IPX rating schaal)

Het speeltje is dus best wel zwaar, maar daar staat ook wat tegenover. Het speeltje gaat namelijk met een volle batterij 3,5 uur mee, een stuk hoger dan concurrenten in deze prijsklasse.

De plastic behuizing van de Max 2 is 24 centimeter lang en heeft een aardig grote omtrek. Voor de doorsnee man is het wel gewoon een fijn formaat dat goed in de hand ligt. De groeven helpen voor wat extra grip.

Met zo’n elektrische masturbator had ik overigens niet verwacht dat deze echt waterdicht zou zijn, maar dat is die absoluut. Hoewel het niet direct een speeltje is waarmee je in bad gaat zitten, maakt dit het schoonmaken van de Lovense Max 2 echt een stuk makkelijker.

2.3 Gebruiksgemak en het genot

Er is maar één ding waar je natuurlijk echt benieuwd naar bent: hoe de Lovense Max Masturbator aanvoelt. Hieronder heb ik de stimulatie, maar ook het gebruiksgemak, uitgelicht aan de hand van de zaken die mij het meest zijn opgevallen (zowel de positieve als negatieve uitschieters).

Vibraties en samentrekkingen

Om de penis zo realistisch mogelijk te stimuleren maakt de toy gebruik van een krachtige elektromotor die niet alleen trit, maar ook samentrekt.

De Lovense Max 2 wordt geleverd met drie vooraf ingestelde vibratie-intensiteiten, vier patronen en drie samentrekkingniveaus. Allemaal leuk en aardig, maar met die standaardinstellingen moet je eigenlijk niet te lang klooien. 

Ik vond het ook echt best wel tegenvallen toen ik de eerste keer experimenteerde met de standaardinstellingen, mijn eerste gedachte was oprecht: is dit het?

Gelukkig kende ik Lovense langer dan vandaag en wist ik wat me te doen stond: de app verbinden. Er zijn namelijk aanzienlijk meer opties in de Lovense Remote app, en je hebt zo ook veel meer controle. Gelijk downloaden dus!

Hier begon de pret.

Ik wilde de Lovense Max 2 onwijs graag reviewen om één reden: de samentrekkende functie rondom de penis.

De binnenkant van de Lovense Max 2 is namelijk voorzien van een soort uitzetbaar / opblaasbaar materiaal dat zich om de penis heen wikkelt. Deze vorm van stimulatie zou het gevoel van de vagina of een anus moeten nabootsen, dus letterlijk het samentrekken van de spier(en).

De stimulatie lijkt vanuit allerlei hoeken te komen. Wanneer we de sleeve verwijderen en dan een kijkje nemen in het speeltje terwijl die aanstaat weten we ook gelijk waarom. De wanden van het speeltje vibreren mee en creëren meer wrijving rondom de schacht.

Het gedeelte wat je ziet uitsteken verzorgt de vibraties. De sleeve heeft dan ook een kleine inkeping waar dit stuk invalt.

Deze toy heeft niet voor niets het label ‘smart’ gekregen. De slimme sensoren aan de binnenkant stellen de wand of op je penis, waardoor deze zich ook echt om je penis vormen. Op die manier is het speeltje dus geschikt voor mannen met een dunne als dikke penis.

Hoewel je het samentrekken zeker voelt en het een nieuw aspect toevoegt aan stimulatie, zouden ze van mij nog wat krachtiger mogen op sommige momenten. Wellicht iets voor de Lovense Max 3 😉 

Al met al dus heerlijke stimulatie. De app is wel een vereiste om nieuwe en meer patronen te creëren. Het speeltje komt niet tot zijn recht zonder deze toevoegingen.

De sleeve

De meegeleverde sleeve is gemaakt van lichaamsveilige siliconen. Deze heeft een super neutrale opening waarvan ik niet per se heel warm werd. Na wat speurwerk op het internet vond ik echter de realistische vagina sleeve. Deze kost maar €16,99, wat echt een goede prijs is voor een kwalitatieve sleeve. Voor mensen met weinig budget zou je die sleeve zelfs los kunnen bestellen en als pocket pussy kunnen gebruiken.

Wanneer je dus veel waarde hecht aan een realistische look is dat dus wel iets wat je mee moet nemen in je keuze.

lovense max masturbator pening

Hoewel looks belangrijk zijn, is de kwaliteit en structuur van de sleeve dat eveneens. Zonder het juiste materiaal en een goed gevormde binnenkant zul je namelijk weinig merken van stimulatie. 

Ik kan je gerust stellen, de standaard sleeve voelt vele malen beter dan dat die eruit ziet. De binnenkant is goed gestructureerd en heeft verschillende elementen die de penis stimuleren. Alles is super zacht, waardoor het echt voelt alsof je penis geknuffeld wordt. 

Toen ik eenmaal naar binnen keek was ik onder de indruk van de gedetailleerde structuur. De opening geeft je niet gelijk een vagina gevoel, maar wanneer je naar binnen kijkt is dat een wereld van verschil. Zie hieronder een foto van de binnenkant gefotografeerd via de opening.

Lovense max 2 sleeve

In de sleeve zit ook een inkeping, waar de lange motor van het speeltje in valt. Door deze motor als het ware in de sleeve te laten liggen voel je de vibraties overal. Deze motor loopt dan bijna ook over de gehele lengte van het speeltje zoals je kan zien in het eerdere filmpje.

Hieronder heb ik de sleeve eruit gehaald en langs een de sleeve van de Fleshlight van Riley Reid gelegd. De sleeve lijkt dan klein, maar eigenlijk lijkt alles klein ten opzichte van een fleshlight sleeve.

Max 2 sleeve vs fleshlight
Lovense Max 2 Sleeve vs. Fleshlight sleeve

Air control

Wanneer je zonder enige context kijkt naar de achterkant van het speeltje, vraag je je waarschijnlijk af waar je in hemelsnaam naar kijkt. Op de achterkant zien we namelijk 4 kleine onderdelen die elk hun eigen functie hebben.

 Hieronder ontleden we elk onderdeel stuk voor stuk.

Lovense Max 2 functionaliteiten onderkant en vacuum
 1. Air flow control: deze is om de zuigkracht en intensiteit te bepalen. Perfect om dus mee te spelen wanneer je samentrekking functie gebruikt. Je kan gemakkelijk via het schuifje variëren. Speel hier dus vooral een paar keer mee om te bepalen wat je zelf fijn vindt.
 2. Magnetisch oplaadpunt: je raad het al, om je speeltje op te laden. Fijn overigens dat er een extra inkeping in zit zodat de oplader beter blijft zitten.
 3. Noodknop om druk te verlichten: bijvoorbeeld wanneer het even te strak zit door de samentrekkingen. Geen zorgen, ik heb het nog nooit meegemaakt.
 4. Air vent: wanneer deze helemaal open staat zul je makkelijk je penis in en uit het speeltje kunnen bewegen. Is deze helemaal dicht dan zuigt het speeltje meer vacuüm en zal je ook nauwelijks het speeltje op en neer kunnen bewegen. Zet deze daarom altijd open tijdens het gebruik, en maak deze dicht tijdens het schoonmaken.

Door de luchtklep aan de achterkant is de hoeveelheid zuigkracht die hij levert gemakkelijk aan te passen.

De Lovense Max 2 syncen

Waar de automatische masturbators tegenwoordig echt in uitblinken zijn de verbindingsmogelijkheden met externe apparaten. Je kunt de speeltjes namelijk steeds vaker syncen met video’s.

Hierdoor wordt de stimulatie en de intensiteit daarvan exact nagebootst van de video die je op dat moment kijkt. Ik heb het al een aantal keer geprobeerd met de Max 2, en wow. Dit is next level.

Één dingetje… het aantal gratis video’s is onwijs klein. Ik verwacht dat technologie steeds meer deuren gaat openen en het e.e.a. toegankelijker zal maken, maar voor nu moet je in de meeste gevallen toch echt betalen (of gewoon even goed op speurtocht, er is zo nu en dan best wel wat te vinden).

Hoewel dat misschien een tegenvaller is, is het bijna zonde om het niet te proberen. Deze smart toys zijn eigenlijk op hun best wanneer ze volledig zijn gesynct met een video. Als we het hebben over een realistische ervaring, voegt dit zoveel toe.

Veel aanbieders hebben ook wel ‘free trials’. Dan kun je het bijvoorbeeld eerst 7 dagen uittesten. Zeker de moeite waard omdat de Lovense Max Masurbator dan echt tot zijn recht komt, maar pas wel op dat je het tijdig opzegt wanneer je niet wilt verlengen. 

2.4) Gemak van schoonmaken

Het schoonmaken van de Lovense Max 2 is relatief eenvoudig! Doordat het speeltje waterproof is, is schoonmaken zo gepiept. De Lovense Max 2 bestaat in principe maar uit twee onderdelen: de sleeve en de huls. Nadat je klaar bent kun je de sleeve er gemakkelijk uit halen (bij voorkeur boven de wasbak).

De sleeve kun je vervolgens binnenstebuiten keren en grondig afspoelen met water. Daarna een beetje toycleaner er overheen wrijven, en daarna nog een keer afspoelen met water. Daarna dep ik de sleeve voorzichtig af met een handdoek en laat ik deze een tijdje drogen op dezelfde handdoek.

Wel merk ik dat de sleeve wat langzamer droogt. Doordat het materiaal zo realistisch is trekt het er iets meer in. Dep deze dus droog en laat het dan een paar uur liggen op bijvoorbeeld diezelfde handdoek.

2.5) Prijs

Met een prijs van €129 is de Lovense Max 2 geen budget toy. Het speeltje ligt in het hogere segment, maar automatische masturbators zijn er ook nog voor een veel hogere prijs zoals de ArcWave Ion of Handy Masturbator. Die gaan al gauw richting de €200.

Als we dus kijken naar de kwaliteit, functionaliteiten en overal ervaring heeft de Lovense Max 2 een zeer terechte prijs naar mijn mening. Hoewel je toch een aardige prijs betaalt, ben je wel verzekerd van kwaliteit en een speeltje waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Het speeltje kost bijna overal €129. Je zou de toy ook direct bij Lovense kunnen kopen, maar die shippen wel vanuit het buitenland waardoor de levertijden vaak langer dan een week kunnen zijn en je ook verzendkosten betaalt. Zo nu en dan vind je ook een aanbieder die korting geeft op de toy.

Aanbieders van de Lovense Max 2

Wanneer je van plan bent een Lovense Max 2 te kopen is de aanbieder die ik kan aanraden, EasyToys. Wanneer je daar je Lovense Max 2 bestelt, kun je ook gelijk een glijmiddel en toy cleaner van EasyToys zelf toevoegen. Die is goedkoop, kwalitatief, maar heb je ook echt nodig.

2.6) Concurrentie

Zoals hierboven genoemd zit het speeltje in een interessante prijsklasse. De Handy Masturbator is een fantastische toy die ergens hetzelfde is, maar ook wel weer heel anders.

Door de samentrekkende functie weet de Lovense Max 2 zich toch te onderscheiden van andere automatische masturbators. Hoewel het samentrekkende effect nog niet altijd de juiste snaar raakt, heeft Lovense hier toch wel een stuk technologie mee te pakken die veel impact kan gaan hebben op realistische masturbators.

Als we het hebben over de kwaliteit van de sleeve zijn er geen masturbators die kwaliteit van deze sleeve kunnen tippen. Samen met de Fleshlight sleeve is deze van Lovense mijn persoonlijke favoriet.

Als we de Lovense Max Masturbators vergelijk met elkaar zien we op het gebied van specs waar de Max 2 er op vooruit is gegaan.

SPECIFICATIESMAX 1MAX 2
MATERIALENABS / Huidachtig TPEABS / Huidachtig TPE
AFMETINGEN9” (lengte), 2.5” (diameter)9.5” (lengte), 3.3” (diameter)
GEWICHT580g750g
BATTERIJLi-Ion oplaadbaarLi-Ion oplaadbaar
GEBRUIKSTIJDENStand 1: 125 minutenStand 1: 215 minuten
Stand 2: 125 minutenStand 2: 160 minuten
Stand 3: 120 minutenStand 3: 95 minuten
OPLAADTIJD120 minuten100 minuten
WATERDICHTNee, alleen spatwaterdichtNee, alleen spatwaterdicht
Max 1 vs Max 2

2.7) De voor- en nadelen van dit speeltje

Als we de balans opmaken kom ik persoonlijk op de volgende voor- en nadelen van de Lovense Max 2.

Voordelen

 • Je kunt 100% handsfree genieten met of zonder partner.
 • De orgasmes zijn intens genoeg voor edging en uithoudingstraining.
 • Er zijn genoeg instellingen om een tijdje nieuwe sensaties te garanderen.
 • Het speeltje bootst het samentrekken van de vagina na met de vacuüm functie
 • Hoge kwaliteit sleeve
 • Het duurt niet lang om dit apparaat op te laden als de batterij leeg is.
 • De batterij gaat langer mee dan bij de meeste draagbare seksspeeltjes.
 • De smartphone app is dé manier om dit speeltje goed tot zijn recht te laten komen
 • Een aantal handige technische snufjes, zonder dat het overbodig wordt. De verstelbare air vent is een functionele toevoeging die ik nog bij geen ander speeltje heb gezien in deze categorie.

Nadelen

 • De neutrale opening van de standaard sleeve oogt saai
 • Het volume, de Max 2 kan best luidruchtige zijn op de hoogste instellingen
 • De standaard vibraties zijn beperkt, advies om direct de app te gebruiken

3) Cum-clusie

De Lovense Max 2 is een verfrissende masturbator. Nieuwe stimulatie technieken zijn niet makkelijk te ontwikkelen, maar Lovense durft het toch aan met de nieuwe samentrekkingsfunctie. Hoewel er op dit vlak absoluut nog een verbeterslag gemaakt kan worden, is het hoe dan ook een blijvertje qua stimualtie.

De toy biedt variatie door de uitgebreide app, heeft een hele fijne sleeve en gaat lang mee waardoor je het speeltje niet om de haverklap moet opladen.

Zelf heb ik geen lange afstandsrelatie waardoor ik die functie niet goed kan beoordelen. Deze functionaliteiten zijn van nature wel waar Lovense voor staat, en van wat ik heb gelezen werken ze uitstekend (het is ook niets voor niets dat camgirls Lovense speeltjes gebruiken die mensen op afstand kunnen besturen).

Het is jammer dat er nog weinig gratis video’s beschikbaar zijn waarmee je de Lovense Masturbator mee kan verbinden, maar ik heb goede hoop dat dit steeds toegankelijker wordt. Om deze reden kan je ook in de toekomst nog veel genieten van deze masturbator.

Het volume is voor mij persoonlijk geen probleem aangezien ik niet meer thuis woon of met huisgenoten, maar ik kan mee voorstellen dat dit iets is wat je in overweging moet nemen. Op de hoogste standjes maakt het speeltje best wat lawaai.

Al met al is de Lovense Max 2 Masturbator een verfrissend speeltje die de sweet-spot raakt op het gebied van kwaliteit en prijs. Veel snufjes en extra’s, maar het allerbelangrijkste is voor mij toch de realistische en heerlijke stimulatie.

4) Lovense Max 2 gebruiken

Hoewel de Max 2 er als een ruimteschip uitziet is die vrij eenvoudig te bedienen. Hieronder leg ik een aantal van de belangrijkste functies van het speeltje stap-voor-stap uit.

4.1) Lovense Max 2 knoppen

De Max 2 heeft maar twee knopjes. Met het onderste knopje kun je het speeltje aanzetten door deze 3 seconden in te drukken totdat het lampje aan gaat.

Hetzelfde knopje gebruik je vervolgens om de vibraties mee aan te zetten. Het bovenste knopje is voor het samentrekken. Hier heb je 3 standjes voor.

Het speeltje uitzetten doe je wederom via het onderste knopje. Wanneer deze aanstaat en je het knopje 3 seconden inhoudt schakelt de Max 2 uit. Ik kan het je natuurlijk allemaal vertellen, maar Lovense heeft hier ook een prima gebruiksaanwijzing voor die alles visueel toelicht:

Lovense Max handleiding

4.2) Lovense Max 2 Verbinden met speeltje van je partner

Een van de unieke en best werkende functies is dat je de Lovense Max 2 kan syncen met het speeltje van je partner. Zo kunnen jullie elkaar toch op lange afstand bevredigen.

Houd er rekening mee dat jullie allebei een account moeten hebben op de Lovense app.

Om je partner te bereiken via de Lovense app, klik je op: ‘Lange Afstand’, vervolgens het  ‘+’sje’ en daarna voer je de gebruikersnaam van je partner toe. Zodra je verbonden bent, kun je ervoor kiezen om eerst te chatten of de speeltjes te synchroniseren.

Ook kan de Lovense app de patronen opslaan tijdens een gesynchroniseerde sessie. Later kun je dus genieten van dezelfde stimulatie zonder de verbinding. Een goede oplossing wanneer het internet niet werkt of je partner geen tijd heeft.

4.3) Bestaat de Lovense Max 3?

Op dit moment is er geen Lovense Max 3. De Max 2 loopt nog steeds ver voor op het gebied van technologie, maar er is een zeer grote kans dat er de aankomende jaren een nieuwe Lovense Max Masturbator verschijnt. Het bekendste speeltje van Lovense, de Lush 2, heeft onlangs namelijk ook een upgrade gekregen: de Lush 3. Fingers crossed voor de Lovense Max 3 dus!

Lovense Max 2 Masturbator

De Lovense Max 2 is een automatische masturbator vol technische snufjes en nieuwe stimulatie technieken. Lees er alles over in deze review.

Product SKU: E26154

Product Brand: Lovense

Editor's Rating:
4.6

Pros

 • Handsfree
 • Kwalitatieve sleeve
 • Samentrekking stimulatie
 • Handige app
 • Lange batterijduur

Cons

 • Het gewicht
 • Een neutrale sleeve opening

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *