Skip to content

Is een delay spray de moeite waard?

  • Jip 

Veel mannen zijn onzeker over hoe lang het duurt voordat ze tot een orgasme komen, of beter gezegd: hoe kort dit duurt. Het is dan ook niet gek dat men inmiddels ook oplossingen op de markt heeft gebracht: de delay spray. Een delay spray, ook wel orgasme vertragende spray genoemd, kan mannen helpen om de zaadlozing uit te stellen. Wil jij weten hoe deze spray werkt en ben je benieuwd het iets voor jou is? Hieronder leggen we je uit wat een delay spray is, hoe het werkt en of het daadwerkelijk het wondermiddel is wat je nodig hebt.

1) Hoe werkt een delay spray?

Een delay spray is specifiek ontworpen voor de geslachtsdelen van de man. Je spuit de delay spray over de penis heen. Het is daarbij voornamelijk van belang dat je de eikel goed raakt, omdat dit het gevoeligste punt is. De delay spray heeft een verdovende werking. Je voelt hierdoor minder van de seks, waardoor je minder snel klaarkomt. Het effect is tijdelijk, na verloop van tijd keert het gevoel in de penis terug. Een delay spray voor de man is doorgaans transparant van kleur. Het heeft dus geen effect op de uitstraling van je penis.

Overweeg je om een delay spray te gebruiken? Houd er dan rekening mee dat je het middel niet op een beschadigde huid mag aanbrengen. Daarnaast kun je het best eerst een kleine hoeveelheid van het middel testen, in verband met eventuele allergieën. Ervaar je een vervelend gevoel of wordt de huid rood na het aanbrengen van de delay spray? Breng het middel dan niet vaker aan!

2) Is een delay spray effectief?

Een delay spray heeft een verdovende werking en kan ook zeker helpen om het klaarkomen uit te stellen. Wel is het aan te raden om de vertragende spray niet te vaak te gebruiken. Na verloop van tijd kun je als man namelijk ook aan de delay spray wennen. Als je aan de spray gewend bent, kom je mogelijk juist sneller klaar de eerstvolgende keren dat je seks hebt zonder spray. Een delay spray kan dus wel effectief zijn als je als man minder snel klaar wilt komen, maar het is ook vooral een kwestie van uitproberen.

Overigens is het ook goed om te weten dat je mogelijk een vergelijkbaar effect hebt met een condoom. Dankzij een condoom voel je net iets minder, waardoor je mogelijk ook minder snel klaarkomt. Indien je momenteel nog geen condoom gebruikt, kun je dus overwegen om dit eens uit te proberen. Geen zin in de latex smaak en geur? Same. Check in dat geval ons artikel over condooms met een smaakje.

delay spray

3) Is een delay spray noodzakelijk?

Vraag ook bij jezelf af of een delay spray noodzakelijk is. Ben je erg onzeker over hoe snel je klaarkomt? Bedenk dan ook dat mannen hier vaak een vertekend beeld bij hebben. Artsen spreken doorgaans pas van vroegtijdige ejaculatie als je binnen 1 minuut klaarkomt. De meeste mannen komen al na enkele minuten klaar bij vaginale penetratie. Heb jij het idee dat je je partner tekort doet? Dan is het goed om te weten dat er weinig vrouwen zijn die klaarkomen van enkel vaginale penetratie. Voorspel is erg belangrijk en je kunt je partner natuurlijk ook naar een hoogtepunt helpen zodra je zelf al bent klaargekomen.

Een orgasme vertragende spray is dus bij weinig mannen echt noodzakelijk. Toch kan het natuurlijk leuk zijn om het klaarkomen uit te stellen en zo langer van de seks te genieten. Als je dit doel voor ogen hebt, kan een delay spray jou als man een handje helpen wanneer je wat langer door wilt beuken.

Wil je als man een delay spray proberen, omdat je het klaarkomen langer wilt uitstellen? Dan kun je ook overwegen om bekkenbodemoefeningen uit te voeren. Als je meer controle hebt over je bekkenbodem, kan dit je helpen om een orgasme uit te stellen. Ook hier hebben we een uitgebreid artikel over geschreven. Wellicht dat een combinatie van een delay spray en bekkenbodemoefeningen voor jou werkt!

4) Is een orgasme vertragende spray dé oplossing voor vroegtijdige ejaculatie?

Kort gezegd, nee. Een orgasme vertragende spray kan een oplossing bieden, maar is absoluut niet het wondermiddel dat je voor altijd zal helpen. Het kan namelijk goed zo zijn dat er andere redenen zijn voor het vroegtijdig klaarkomen.

Als je écht snel klaarkomt, kan dit natuurlijk erg vervelend zijn. In dit geval kun je zeker eens proberen of een delay spray voor jou voldoende verschil maakt. Merk je dat je nog steeds snel klaarkomt en belemmert dit je enorm in je seksleven? Dan is het verstandig om een afspraak te maken met de huisarts. De huisarts kan je helpen om de oorzaak te achterhalen en kan je eventueel medicijnen voorschrijven of een doorverwijzing geven naar een specialist.

Op zoek naar een overzichte van de beste delay sprays met een review? Check het overzicht van Medicalnewstoday.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *