Skip to content

Vingeren voor beginners: technieken, tips en meer 

Hoewel er geen magische handleiding is waarin precies staat hoe je moet vingeren, zijn er een aantal tips en weetjes die jou kunnen helpen om het kunstje onder de knie te krijgen. Hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je het beste een vrouw kunt vingeren, waar je in hemelsnaam moet beginnen en wat goede technieken zijn waarmee je een vrouw kunt laten klaarkomen.

Veel mannen hebben namelijk niet de juiste kennis over vingeren, en er heerst nog te vaak verkeerde gedachten over wat juist is. Tijd om daar voorgoed een einde aan te maken. Na het lezen van onderstaande handleiding kan jij jezelf officieel een vinger expert noemen.

Vingeren 101: de basics

First things first. We beuken niet gelijk onze vingers, maar doen eerst een stapje terug. Voordat we beginnen met de praktijk komt er namelijk ook wat theorie bij kijken.

Vingeren kan een ongelooflijk intieme ervaring zijn. Maar als het je eerste keer is en je niet weet wat je kunt verwachten, kan vooral spanning en onzekerheid overheersen. Om je goed voor te bereiden is het dus fijn om te weten waar je jouw vingers überhaupt in gaat steken.

Het speelveld: de vulva

Wanneer je succesvol iemand wilt vingeren moet je het speelveld kennen. Een van de meest gemaakte fouten begint al bij de naamgeving. Veel mannen (maar ook vrouwen) noemen het vrouwelijke geslachtsdeel de vagina. Komt vast bekend voor, maar dit klopt niet. 

Het gehele geslachtsdeel van de vrouw heet de vulva, de vagina is daar onderdeel van. Het begrijpen van de anatomie van de vulva is dus essentieel wanneer je een vrouw wilt vingeren op een prettige manier. 

De vulva is het externe deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan en bestaat uit verschillende onderdelen met elk hun eigen functie. Hieronder vind je 6 delen van de vulva die je moet kennen om iemand goed te kunnen vingeren.

 1. Clitorishoed
 2. Clitoris
 3. Binnenste schaamlippen
 4. Buitenste schaamlippen
 5. Vagina (opening)
 6. Perineum
foto vagina en vulva

1. Clitoris

De clitoris is een klein en gevoelig orgaan bovenaan de vulva, waarvan het zichtbare deel zich onder de clitorishoed bevindt. Het heeft veel zenuwuiteinden (wel 8.000!) en zwelt op wanneer een vrouw seksueel opgewonden raakt. Een soort boner, maar dan voor vrouwen.

Functie: De clitoris is een belangrijk plekje voor seksueel genot bij vrouwen. Hier gaan we het dus veel over hebben, de meeste vrouwen komen namelijk klaar door stimulatie van de clitoris.

2 & 3. Binnenste- en buitenste schaamlippen (labia):

De schaamlippen bestaan uit twee delen: de buitenste schaamlippen (labia majora) en de binnenste schaamlippen (labia minora). De buitenste schaamlippen zijn bedekt met huid en bevatten haarzakjes, terwijl de binnenste schaamlippen dunner zijn en gevoeliger.

Functie: De schaamlippen beschermen de gevoelige delen van de vulva en helpen bij het op peil houden van de temperatuur en vochtigheid van de vagina. De schaamlippen zijn daarnaast ook gevoelig, en kun je dus ook aandacht geven tijdens het vingeren.

4. Vagina opening

Dit is de welbekende opening naar de vagina. Deze opening kan bij veel vrouwen al gevoelig zijn, maar de echte hotspots zoals de G-spot liggen in de vagina. Hier later meer over.

Functie: De vaginale opening is het ingangspunt naar de vagina. Via penetratie tijdens de seks kan de vagina zo gestimuleerd worden.

5. Perineum

Het perineum is het gebied tussen de vaginale opening en de anus. Het bestaat uit spieren en huid. Hier begint vaak ook je anaal vingeren avontuur, maar dat is weer een hele andere tak van sport.

Functie: Het perineum zorgt voor ondersteuning van de bekkenbodemspieren, maar is daarnaast ook een erotische hotspot door de hoge gevoeligheid. Tip voor de mannen, wij hebben het plekje ook!

In 3 stappen iemand vingeren

Nu je de juiste voorbereidingen hebt getroffen en de vagina van buiten kent, is het tijd om deze van binnen te verkennen. Voordat je officieel van start gaat zijn er al wat voorbereidingen die je kunt treffen:

 • Knip je nagels. Het belangrijkste is dat ze niet te lang zijn of scherpe randjes hebben.
 • Was je handen! Een van de meest vergeten, maar zeker belangrijkste stappen. 
 • Groen licht. Voordat je die magische vingers gaat gebruiken is het belangrijk dat je groen licht hebt van je partner en dat jullie open en eerlijk praten over verlangens en grenzen.

That’s it. Tijd voor het echte werk.

Stap 1: Van voorspel naar vingeren

Hoewel je ondertussen aan niks anders mee kan denken dan de vagina is het belangrijk dat je focust. Het vrouwelijk lichaam heeft namelijk nog veel meer te bieden. De stimulatie en spanning op de juiste manier opbouwen is dé perfecte manier om een vrouw opgewonden en nat te krijgen. Dat laatste is enorm belangrijk, voordat je een vrouw vingert moet ze opgewonden en nat zijn.

Voorspel kan echt van alles zijn. Van zoenen en strelen tot aan dirty talk en droogneuken. Vrouwen houden van voorspel. Hoe geiler ze is, hoe fijner het vingeren uiteindelijk aanvoelt. Neem dus je tijd en geniet er vooral van samen.

Stap 2: De clitoris stimuleren

De makkelijkste manier om een vrouw klaar te laten komen is door haar clitoris te vingeren. Het is zelfs zo dat de meeste vrouwen een voorkeur hebben voor stimulatie op de clitoris ten opzichte van penetratie. Uit een ander onderzoek bleek dat vrouwen hun clitoris gevoeliger vonden dan hun vagina (bron).

Er zijn verschillende manieren om haar clitoris te stimuleren. Je kunt op en neer wrijven met je vingers, van links naar rechts of een andere hoek proberen. Op deze manier krijg je ook een beeld van hoe alles aanvoelt.

Zoals we hierboven al benoemde is het belangrijk dat de vagina nat is. Dit kan met glijmiddel, maar ook via natuurlijk vocht:

 • In een ideaal scenario leg je je vinger op de opening van haar vagina voor wat natuurlijk vocht. Wanneer je vingertop nat is, kun je dit op de clitoris smeren.
 • Je gebruikt glijmiddel.
 • Je kunt een beetje spuug op je vingers doen.

Begin daarna rustig met een vinger haar clitoris te verkennen. Na stap 3 leg ik een aantal vingertechnieken uit om je een eindje op weg te helpen.

Stap 3: Penetratie 

Bij het penetreren van de vagina met hun vingers denken mannen vaak: hoe dieper hoe beter. Ik kan je met zekerheid vertellen dat dit over het algemeen niet waar is. De meeste genots plekjes van de vrouw zijn namelijk binnen handbereik, letterlijk en figuurlijk.
We weten ondertussen hoe we de clitoris moeten stimuleren en dat we daar helemaal geen penetratie voor nodig hebben. Voor de andere vrouwelijke hotspot is dit wel het geval, we zijn namelijk op zoek naar de g-spot.

De g-spot is een stukje weefsel aan de binnen-buikzijde van de vagina, zo’n 3 tot 4 centimeter diep. Begin voorzichtig met één vinger, en ga op zoek naar dit plekje. Veel mannen en vrouwen omschrijven de g-spot met een sponsachtige structuur, die herkenbaar is wanneer je eroverheen gaat.

g-spot vingeren

De g-spot vingeren is vrij simpel. Maak een kom hier beweging met je vinger en zet steeds wat meer druk op de g-spot.

Als je het plekje kan vinden is er een simpele oplossing: vraag het. Tijdens het vingeren is het goed om regelmatig bij je partner te peilen of ze het lekker vindt.

De 3 beste vingertechnieken

Hieronder vind je een aantal technieken om je vriendin heerlijk te vingeren.

Techniek 1: Voorzichtig in de clitoris knijpen 

We weten ondertussen hoe gevoeliger de clitoris is. Voor sommige vrouwen is dat wel eens té gevoelig. Ook dan zijn er manieren om haar clitoris te vingeren, maar wel op een fijne manier voor haar.

Plaats je duim en wijsvinger aan de bovenkant van de bovenkant van de buitenste schaamlippen. Druk dan heel zachtjes naar beneden en naar binnen, zodat je in haar clitorishoed ‘knijpt’ met de huid er nog omheen. De wrijving van de huid op de clitoris zorgt voor een unieke sensatie.

Knijp dus niet in de clitoris als er geen huid omheen zit. Dit kan erg intens aanvoelen voor vrouwen.

Begin met heel zachte druk en kijk hoe ze reageert. Verhoog of verlaag dan de druk op basis van haar reactie of lichaamstaal.

Techniek 2: Van boven naar beneden

Deze techniek is super eenvoudig, maar bijna altijd effectief. Je vinger van boven naar beneden over haar clitoris en vagina laten glijden is een uitstekende techniek.

Het is ook een goede manier om het natuurlijke vocht van haar vagina op de clitoris te krijgen. Na een tijdje zul je merken dat de clitoris en vagina erg nat zijn, wat alles zoveel makkelijker en plezieriger maakt.

Probeer je techniek wel te blijven variëren, verander de druk die je gebruikt en hoe snel je je vinger beweegt zo nu en dan. Je kunt voor deze vingertechniek één vinger gebruiken, maar twee en drie kan ook goed werken om een groter gebied te stimuleren.

Techniek 3: Multitasking

De kunst van een vrouw naar een hoogtepunt begeleiden is het multi-tasken. Hoe meer gevoelige plekjes je tegelijkertijd stimuleert, hoe sneller je haar naar een intens orgasme leidt.

Vingeren is in het begin een taak waar je goed op moet focussen. Wanneer je hier eenmaal gevoel voor hebt en weet wat je doet, kun je elementen toevoegen. Tijdens het stimuleren van haar clitoris doe je…

 • Haar nek kussen
 • In haar oor fluisteren
 • Met je andere hand haar benen, buik of borstel strelen
 • Aan haar tepels zuigen

Dit in combinatie met het vingeren vinden vrouwen geweldig. Probeer het en je zult direct aan haar reactie merken dat ze sneller opgewonden raken.

3 gouden tips om direct beter te vingeren

Hoewel er absoluut geen theoretisch model is om iemand succesvol te vingeren, zijn er een aantal zaken die echt het verschil kunnen maken. Hieronder heb ik de 3 beste tips voor je onder elkaar gezet zodat je direct beter leert vingeren.

Tip 1: Elke vrouw en vagina is anders

De meest voorkomende fout is vrij simpel: mannen denken dat elke vrouw hetzelfde prettig vindt. Deze situaties ontstaan wanneer mannen (of vrouwen) ervaring hebben met één bedpartner. Na een tijdje wordt je beter in het vingeren en heb je het gevoel alsof je het onder de knie hebt.

Als eenmaal een nieuwe bedpartner in het spel komt, wordt exact dezelfde vingertechniek toegepast. Dit is vaak het moment waarop het fout gaat. Je doet alles wat je kent, want dat werkte bij de vorige partner… maar niet bij deze. Ze wordt maar niet opgewonden, niet nat en komt ook absoluut niet klaar. Dit heeft een vrij simpele reden:

Elk lichaam en elke vagina is anders. 

Er is geen geheime blueprint om iedereen perfect te vingeren. Waar de ene vrouw het uitschreeuwt van genot bij jouw bekende techniek, vind de andere vrouw het helemaal niks.

Een van de beste dingen die je kunt doen om iemand goed te vingeren is door haar lichaam te leren kennen. Dat doe je niet in één minuut. Door rustig aan te beginnen en het vingeren op te bouwen kom je erachter waar ze op ‘aan’ gaat. Misschien is dit heel sensueel en langzaam, maar misschien ook wel wat harder en dieper.

Naast snelheid en druk is het ook belangrijk om te achterhalen welke vorm van stimulatie ze lekker vindt. Zorg dus ook dat je zo nu en dan een andere koers vaart door de vingers eens horizontaal over de clit te bewegen in plaats van naar boven en beneden. De hoek waarop de clitoris wordt gevingerd heeft dus ook zeker impact op de sensatie.

Tip 2: Het is een marathon, geen race

Door het vingeren heel stapsgewijs op te bouwen bereid je de vrouw als het waren voor op een intens en lang orgasme. Neem dus je tijd voor haar. Hoe langer en beter je het doet, hoe meer ze naar je verlangt. 

Voor veel mannen is het moeilijk om een vrouw klaar te laten komen, maar dit is echt stap nummer één. Een vrouw komt simpelweg niet klaar na 2 minuutjes vingeren. Je moet haar stimuleren, uitdagen en vooral de controle pakken.

Zodra jij die controle hebt ben jij de baas over haar orgasme, en kan ze niet wachten totdat je haar geeft waar ze naar verlangt.

Dit is ook het gedeelte waar je op haar reactie moet letten. Op deze manier leer je haar lichaam kennen en ontdek je wat ze wel en niet fijn vindt.

Een gouden, maar simpele tips dus: geduld.

Tip 3: Doe dit absoluut niet

Porno is geen weerspiegeling van realistisch seks. Een van de bekendste vinger technieken binnen porno is ‘de DJ’, omdat de beweging net lijkt alsof je een plaatje aan het draaien bent. Voor deze techniek gebruiken pornosterren meestal 4 vingers en bewegen ze op een snel tempo hun hand over de clit van links naar rechts.

Klinkt leuk (al zeker als je de reactie ziet van de vrouwen in de video’s), maar werkt bijna nooit. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van stimuleren maar fijn is voor 1 op de 48 vrouwen (bron: askmen.com).

Het enige moment om deze vingertechniek toe te passen is wanneer je partner erom vraagt, of wanneer ze onwijs opgewonden en nat is. In dat geval kan het gebruik van meerdere vingers zijwaarts over de vagin bewegen een goede manier zijn om een vrouw te laten klaarkomen.

Deal van de maand
Populairste artikelen