Skip to content

Gaat je sperma beter smaken van ananas?

 • Jip 

De meeste mannen hebben zich op een bepaald moment in hun leven afgevraagd hoe hun sperma smaakt. Dat is wat anders dan het doen, maar als je ooit aan je nieuwsgierigheid hebt toegegeven (We don’t judge), dan weet je dat het niet… de beste smaak ter wereld is.

Om deze reden zijn mensen vaak op zoek naar manieren om hun sperma beter te laten smaken. Één bekend fruitstuk zou een positieve impact kunnen hebben: ananas. Tijd om hier eens dieper in te duiken: gaat je sperma beter smaken van ananas? Wij zochten het voor je uit.

Ananas en sperma, hoe zit dat?

Er zweven een heleboel seks fabels rond op het internet. Want laten we eerlijk zijn, we willen allemaal optimaal presteren in de slaapkamer. Een van de bekendste verhalen is die van ananas en sperma. Voor de meeste mannen gaat er een belletje rinkelen als ze deze twee samen in één zin horen.

Het verhaal? Nou, door regelmatig ananas te eten (of drinken in de vorm van sap) zou je sperma beter moeten gaan smaken. De smaak wordt zoeter en de sperma zelf zou voller van kleur moeten worden.

Klinkt best goed. Glaasje ananassap en je sperma smaakt beter. Tijd om eens uit te zoeken of dit ook écht waar is.

Dus, de grote vraag: gaat je sperma beter smaken van ananas?

Nou, ja… en nee. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat je sperma beter gaat smaken van ananas. Wat wel bewezen is, is dat gezonde voeding zoals fruit wel invloed heeft op de kwaliteit van je sperma.

Het regelmatig eten van vruchten zoals ananas, kan dus een positieve invloed hebben op de kwaliteit van je sperma én de smaak.

Hebben eten en drinken invloed op (de smaak) van sperma?

Zeker! Alles wat we consumeren heeft invloed op de kwaliteit en smaak van onze sperma. Rook je, drink je frequent alcohol en eet je ook nog eens vet en ongezond? Grote kans dat jouw kwakje niet al te best smaakt.

Een onderzoek in 2012 uit Oxford (bron) heeft het effect van voeding op sperma onderzocht, en de resultaten liegen er niet om. De onderzoekers vergeleken twee groepen mannen met een verschillend dieet. Het dieet van de eerste groep bestond voornamelijk uit pizza, bewerkt vlees, suikerige drank en veel zoetigheid. Groep nummer twee at voornamelijk groente, fruit, vis en kip.

Het resultaat? De groep met het gezonde dieet had een veel betere ‘progressive sperm motility’ ten opzichte van de groep met het ongezond dieet. In simpele taal: hun sperma beweegt sneller en ze zijn daardoor vruchtbaarder.

Hoe jij dus eet, leeft en slaapt heeft dus niet alleen effect op de smaak van je sperma, maar ook op je vruchtbaarheid. Klinkt misschien logisch, maar…

 • Een gezonde levensstijl: betere smaak sperma.
 • Een ongezonde levensstijl: slechte smaak sperma.

Je kan dus kilo’s ananas eten, maar wanneer je veel alcohol drinkt, niet sport en ook nog eens rookt is het dweilen met de kraan open. Gezond eten heeft daarnaast ook nog eens invloed op de hoeveelheid testosteron. Je testosteron verhogen? Simpel! Gezonder eten dus. Dus, de volgende keer dat je vraagt aan je bedpartner of hij zij haar mond open doet, vraag je zelf even af hoe het ervoor staat met je gezondheidsstatus. 

Benieuwd hoe je naast ananas jouw sperma nog beter kan laten smaken? Vertellen we je hieronder.

Hoe kan ik mijn sperma beter laten smaken?

Fruit is altijd een aanrader. Het zit vol met natuurlijke suikers, welke kunnen bijdragen aan een zoetere smaak van je sperma, zoals ananas. Daarnaast hebben verschillende vruchten ook veel andere gezondheidsvoordelen. Wanneer je weinig fruit eet en zaken zoals je gezondheid, stoelgang en energieniveau je niet zoveel boeide, dan heb je nu nog een extra reden: je sperma gaat er beter van smaken!

Naast fruit is water ook een hele belangrijke. Je sperma bestaat voor ongeveer 80% (!) uit water. Het is dus belangrijk dat je lichaam goed gehydrateerd is. Daarnaast kan je lichaam makkelijker afvalstoffen verwijderen uit je lichaam wanneer je goed gehydrateerd bent. Op deze manier zullen minder afvalstoffen in je sperma eindigen.

Overige manieren om je sperma een betere smaak te geven:

 • Selderij: bomvol vitamine C.
 • Diverse kruiden: zoals kaneel.
 • Fruit: ananas, cranberries en kiwi zijn de toppers.

Het is overigens niet zo dat wanneer je een uurtje voor de seks ananas eet je sperma opeens een hele andere smaak heeft. Wanneer je regelmatig ananas of andere voeding uit bovenstaand lijstje consumeert zul je pas een verschil merken.

Veelgestelde vragen

Blijkbaar is de smaak van ananas en sperma een hot topic. Hieronder een aantal vragen die jullie aan ons hebben gesteld.

 1. Is roken slecht voor je sperma?

  Yep, een van de grootste boosdoeners. Je sperma beter laten smaken voor je bedpartner? Goede reden om te stoppen met roken!

 2. Is alcohol slecht voor je sperma?

  Ja, niet alleen voor de smaak, maar sowieso voor de gezondheid van je sperma. Daarnaast maakt het je sperma ook bitter en zuur.

 3. Ik lust geen ananas, wat nu?

  Helaas, game-over. Je sperma zal nooit een lekkere smaak krijgen. Grapje uiteraard (ha-ha), er zijn verschillende alternatieven zoals: kiwi’s, sinaasappels en bosbessen.

 4. Waar bestaat sperma uit?

  Sperma bestaat voor 1 tot 3% uit daadwerkelijke zaadcellen, het restant is vocht. Bij elke zaadlozing komen er ongeveer 100 tot 200 miljoen zaadcellen vrij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *