Skip to content

Een buiksnor bij mannen: dit moet je weten

  • Jip 

Als man zijnde ken je het wel, dat verdwaalde stukje haar onder je navel. Dit buikhaar heeft zelfs een eigen naam: de buiksnor.

Wat is een buiksnor?

Een buiksnor is een term die wordt gebruikt om de haren onder de navel op de buik van mannen te beschrijven die groeien in een verticale lijn, vergelijkbaar met de snor van een persoon. Hoewel sommige mannen deze haargroei misschien als ongewenst beschouwen, is het een volkomen normaal verschijnsel en is het zo nu en dan zelfs een trend.

Buiksnor

Het is belangrijk op te merken dat de groei van buikhaar bij mannen vaak wordt bepaald door genetica. Sommige mannen hebben van nature meer buikhaar dan anderen, en het kan ook variëren in dikte en kleur. Hoewel er geen bekende reden is waarom er haar onder de navel van de man groeit, wordt aangenomen dat het een evolutionair overblijfsel is van onze voorouders die lichaamshaar hadden om zich warm te houden. In de Engelse taal noemen ze de buiksnor vaak happy trail of treasure trail.

Is een buikschor niet gewoon schaamhaar?

Nope! Kijk en voel maar eens goed. Het haar onder de navel voelt gelijk een stuk anders dan je schaamhaar. Het is een stuk dunner en je kunt het eigenlijk vergelijken met ander lichaamshaar zoals op je armen of benen.

Hoewel het geen schaamhaar is, begrijpen we de verwarring. Het zit er dicht tegenaan en als je naar beneden blijft gaan kom je uiteindelijk ook bij je schaamhaar uit. Wat je schaamhaar is en wat je buiksnor is merk je echter vanzelf!

De happy trail wordt vaak gelinkt aan mannen, maar vandaag de dag zijn er uiteraard ook wat dames die de landingsbaan laten staan… Zo deelde Julia Cumming vol trots haar exemplaar op Instagram.

Buiksnor scheren of niet?

Als het gaat om het scheren of trimmen van buikhaar, is het belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeur hierin een grote rol speelt. Sommige mannen vinden het fijner om hun buikhaar helemaal te scheren of te trimmen, terwijl anderen het liever onaangeroerd laten. Als je echter besluit om je buikhaar te trimmen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Een trimmer met verstelbare kammen kan nuttig zijn om de lengte van het haar te bepalen. Je kunt beginnen met een grotere kam om het haar op een meer gelijkmatige lengte te brengen en vervolgens een kleinere kam gebruiken om het haar korter te maken. Trimmen is prettig wanneer je haren erg lang zijn, maar wanneer je deze niet hebt kun je ook een schaar gebruiken.

via GIPHY

Ga voorzichtig te werk. Je wilt het haar niet te kort knippen, omdat dit kan leiden tot ingegroeide haren en irritatie van de huid. Zorg ervoor dat je kleine stukjes haar tegelijkertijd knipt en stop regelmatig om te controleren hoe het eruit ziet. Een andere reden om je buiksnor te scheren is wanneer deze jeukt. Net als bij jeukende ballen kan een trim of scheerbeurt helpen de jeuk te verlichten.

Ten slotte, als je besluit om je buikhaar helemaal te scheren, zorg er dan voor dat je een scherp scheermesje gebruikt en scheerschuim of gel om de huid te beschermen. Scheer voorzichtig in de richting van de haargroei om irritatie te voorkomen en zorg ervoor dat je de huid na het scheren hydrateert.

Kortom, buikhaar en haar onder de navel bij mannen is een normaal verschijnsel. Er is geen medische reden om het te verwijderen. Als je ervoor kiest om je buikhaar te trimmen of scheren, zijn er een paar belangrijke stappen om te volgen om ervoor te zorgen dat je huid en haar gezond blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *