Skip to content

ArcWave Ion review: dé luchtdruk masturbator voor mannen

  • Jip 

Zelfs wij mannen kunnen niet meer om de luchtdruk vibrators heen. Vrouwen zijn volledig in de ban van toys zoals de Satisfyer Pro 2, de Womanizer en ga nog maar even door. Maar niet getreurd! Ook wij kunnen nu genieten van deze speciale techniek met de ArcWave ion luchtdruk masturbator.

In deze review test ik voor het eerst een mannelijke luchtdruk masturbator. Lees je mee?

arcwave ion

1) Wat voor speeltje is de ArcWave Ion?

First things first, wat is dit nou eigenlijk voor speeltje?

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelaars van seksspeeltjes voor vrouwen hun aandacht verlegd naar andere soorten stimulatie. 

In plaats van vibrerende speeltjes zijn de zuigende en pulserende toys een enorme hit geworden. Via pulserende luchtdruk golven wordt de clitoris van de vrouw op een ongekende manier gestimuleerd.

De ArcWave Ion luchtdruk masturbator is het eerste speeltje dat hetzelfde doet voor mannen.

In tegenstelling tot andere masturbators voor mannen, stimuleert de ArcWave Ion de genot receptoren. Door de juiste plekken te stimuleren krijg je een volledig ander en intenser orgasme.

Vergelijkbaar met hoe de luchtdruk toys van de vrouwen zijn ontworpen voor 360 graden stimulatie van de clitoris, is de ArcWave Ion ontworpen om zich te richten op het meest gevoelige delen van je penis voor maximaal genot.

Allemaal leuk en aardig, maar is dit ook echt het geval? Voordat ik je vertel over mijn ervaringen met deze toy wil ik je eerst nog vertellen over een aantal functies van deze toy.

Boeit dat je niet? Begrijpelijk. Als je effe doorscrolt lees je hoe mijn penis en ik het hebben ervaren, ook leuk om te lezen!

2) De technische snufjes van de ArcWave Ion

Zelf ben ik echt een gadget freak. Toen ik deze toy voorbij zag komen vertelde ik mijn vriendin gelijk: deze moet ik hebben. Technologie en gadgets op zichzelf is al leuk, combineer dit met seksspeeltjes en je hebt letterlijk en figuurlijk magie in je handen.

Hieronder 4 functies en punten waar ik toch best van onder de indruk was:

  1. Strak en discreet ontwerp

De ArcWave Ion is ongelooflijk discreet. Als hij midden in je woonkamer staat, kan hij er mee door als een of andere oplaaddock. Hoewel het natuurlijk niet het belangrijkste is aan een toy, kan ik er van genieten als deze er stylish uitziet en goed is afgewerkt.

  1. Intens pulserende luchtgolf

De ArcWave Ion ‘zuigt’ niet aan je penis. In plaats van een zuigende effect richt de toy zich op het meest gevoelige gebied door de pulserende sensaties te sturen met stimulerende lucht. 

Je kunt hem op de hals of rond het topje van je penis plaatsen. Hoe dan ook, de pulsatie is sterk genoeg om zich te verplaatsen en vervolgens je hele penis te masseren. Het resultaat daarentegen voelt wel alsof er aan gezogen wordt. Het komt verdacht dicht in de buurt van een pijpbeurt.

  1. Auto Start & Stop

Het speeltje heeft een auto start&stop systeem. Dat betekent dat hij pas start als je de penis erin stopt, en als je hem eruit trekt, stopt hij. Dit geeft gewoon een heleboel gemak, en helpt ook tegen het geluid.

  1. Ultra-stretchable silicone

De ArcWave Ion is gemaakt van lichaamsveilige siliconen die met de penis mee rekken. De ribbels en strakheid van de toy past zich dus aan op het formaat van je penis. Cool he? Je hoeft je dus geen zorgen te maken om het formaat van je pik, deze toy stelt zich er gewoon op af.

3) Mijn ervaring

ArcWave geeft aan dat het tot 5 keer kan duren voor je je beste ritme vindt met de Ion, omdat de sensatie anders is dan andere toys. Dus met dat in gedachten, verwachtte ik eerlijk gezegd niet dat er veel zou gebeuren tijdens de eerste sessie – ik stelde me in op ‘verkenning’.

De ArcWave Ion maakt gebruik van Smart Silence™ technologie; Silence is nogal een verkeerde benaming, want de Ion is absoluut niet stil. Hij werkt echter wel zoals hij bedoeld is: als hij aanstaat, is hij volledig stil totdat je met je vinger (of penis) over de sensor wrijft.

Op de laagste stand klinkt het als een klein gerommel, niet veel anders dan een vibrator zou klinken. Zodra je de intensiteit verhoogt, begint het wat luidruchtiger te worden … nou ja, een beetje als een grommende hond. Eerlijk gezegd, toen ik er voor het eerst mee speelde door mijn vinger op de sensor te leggen, werden mijn twee honden helemaal gek van het gegrom dat de toy maakte. Dus als je iemand bent die absolute privacy nodig heeft, betwijfel ik of de ArcWave Ion geschikt is.

De eerste keer dat ik de Ion gebruikte, moet ik toegeven dat het orgasme snel en verrassend gemakkelijk kwam. De sensatie was top, maar ik was nog niet weggeblazen. Het voelde nog steeds geweldig, maar was het revolutionair?

Het kostte me zeker een paar pogingen om eindelijk te begrijpen wat de Ion nou allemaal kon. Als ik de Ion gebruik ga ik eigenlijk gelijk op en neer bewegen, de toy heeft tenslotte de bijnaam: Pleasure Air Stroker. Als ik eerlijk ben zijn de beste en meest intense orgasmes gekomen door de toy gewoon stil te houden.

Tuurlijk, het orgasme bouwt zich niet zo snel op wanneer ik zelf met de toy beweeg. Het verschil zit ‘m in de intensiteit van het orgasme. Het is een orgasme dat ik voel opbouwen in mijn tenen; en dit baant zich langzaam een weg naar boven in mijn been, tot ik het kan voelen aan in mijn liezen. Die bekende tinteling begint zich een weg te banen door mijn penis, en dan barst het (meestal) uit in een knieen schuddend, lichaam schokkend orgasme. Zeker niet verkeerd dus.

4) Schoonmaak en onderhoud

De Arcwave Ion is zo ontworpen dat je na je pleziertje de boel gemakkelijk kunt opruimen. Het speeltje draait uit elkaar in twee stukken. De siliconen zijde kan kun je afspoelen met warm water en zeep. Droog de toy daarna voorzichtig af met een handdoek of doekje.

Het belangrijkste motorgedeelte van het apparaat kan ook worden ondergedompeld (maar persoonlijk wilde ik dat niet riskeren, dus in plaats daarvan gebruik ik gewoon een vochtige doek).

De oplader/opbergeenheid bevat een absorberende stof die ervoor zorgt dat elke laatste druppel vocht uit de Ion wordt verwijderd terwijl hij opbergt/oplaadt. Ik vind dit zo’n sterke functie, en het toont aan dat het team van ArcWave over alles heeft nagedacht.

5) ArcWave Ion cum-clusie

De ArcWave Ion voelt inderdaad aan als een revolutionaire sex toy. De sensaties die de Ion kan bieden zijn anders dan die van een standaard vibrerende stroker. Wel is het zo dat het een paar keer duurt voor je een draai hebt gevonden met je speeltje, maar dit vond ik eigenlijk best leuk. Je kan zo zelf ontdekken wat de toy te bieden heeft.

Ik had in eerste instantie moeite met de prijs van 189,-, maar je krijgt wel echt een speeltje van een uitstekende kwaliteit. Hoewel toys in deze prijsklasse me nooit echt overtuigen, was ik vooral onder de indruk van het totale plaatje.

Van het ontwerp en de stijl van het speeltje, tot de zeer chique oplaad/droog unit. Het ziet eruit als een luxeproduct, voelt aan als luxe, en staat trots op mijn nachtkastje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *