Skip to content

Rimmen: alles wat jij moeten weten!

  • Jip 
Rimmen

Het blijft een taboe binnen de wereld van taboes: rimmen. En ja, rimmen is inderdaad niet voor iedereen weggelegd. Dus vind je het niks? Geen zorgen! Genoeg andere dingen waar jij je in de slaapkamer mee kunt vermaken. Ben je wel benieuwd naar het zogeheten ‘kontlikken’? Lees dan snel verder.

1) Rimmen, kont likken of billen likken?

De benaming van deze erotische activiteit blijft altijd toch nog wel een dingetje Ja, je bent aan het ‘kontlikken’, maar persoonlijk vind ik dit nou niet bepaald de meest aantrekkelijke benaming.

Vandaar dat we in de Nederlandse taal ondertussen de Engelse benaming over hebben genomen: rimming, oftewel rimmen. Daarnaast hebben we ook nog die altijd onnodige Latijnse variant: anilingus

Zie je het al voor je? Je ligt met je partner in bed en vraagt: “Schat, wat vind je eigenlijk van anilingus?” 

Nee… ik ook niet.

Afijn, maar wat is nu eigenlijk de definitie van Rimmen? Het woordenboek draait er in ieder geval niet omheen:

“Rimmen is het stimuleren van de anus met de mond”

En eerlijk is eerlijk, dat klopt als een bus. Rimmen is gewoon orale seks. Dus als jij met je mond je partner kan zoenen, beffen of pijpen, dan kan je hem of haar vast rimmen!

Is het likken van de billen dan precies hetzelfde als de andere soorten orale seks? Nee, ook rimmen vereist wat oefening, maar ik kan je alvast verklappen dat het een stuk makkelijker is dan pijpen of beffen.

rimmen

2) Het taboe rondom anal play

Ik zal eerlijk zijn. De grootste reden waarom ik dit artikel schrijf is omdat een vriend van mij helemaal van streek was nadat hij een artikel van ons las over strap-ons. Hij vroeg: ‘Wat is het volgende onderwerp? Een gids over rimmen?’

Mijn reactie was simpel: ‘Nou, dat is best een goed idee.’

Onder vrouwen die seks hebben met vrouwen, en mannen die seks hebben met mannen, is anal play alles behalve een taboe. Het probleem is het stigma onder hetero mannen dat alles wat met hun kont te maken ‘homo’ is. Deze gedachte weerhoudt ze van allerlei vormen van genot. 

Hetero vrouwen daarentegen worden afgeschrikt door hetero mannen die weinig ervaring hebben met anal play en hun penissen overal insteken (geen wonder dat het verdomd veel pijn doet als er geen glijmiddel aan te pas komt).

Jammer, want angst, stigmatisering en gebrek aan kennis weerhouden veel mensen die graag met anaal willen experimenteren ervan om anaal uit te proberen. Niet iedereen hoeft met anal play te experimenteren. Als het niets voor jou is, is dat helemaal prima.

Maar als je nieuwsgierig bent, is het de moeite waard om meer te leren over anaal spel en je eigen lichaam. Op deze manier ben je voorbereid en zul je ook een stuk zelfverzekerder zijn. Wil je liever het orale stukje overslaan, dan kun je ook kennis maken met de kont via anaal vingeren.

3) Zo moet je rimmen

Zoals ik eerder al aangaf is rimmen een stuk makkelijker dan pijpen of beffen. Waarom? De anus heeft onwijs veel zenuwuiteinden. Eigenlijk is de gehele anus gewoon een grote pleasure spot.

Je hoeft dus niet op zoek naar de clitoris of je best te doen om die penis helemaal achter in je keel te krijgen.

Rimmen is eigenlijk heel simpel, in dat opzicht is het niet meer dan iemand zijn anus likken. Maak je tong in ieder geval niet puntig en hard. Ontspan je tong en maak deze plat.

Lik langzaam en lang. Begin bij het perineum en eindigend helemaal bovenaan. Stop voor een seconde, kijk of je partner het naar zijn zin heeft, en begin dan opnieuw. 

Wees niet bang om een beetje te improviseren – er zijn een heleboel zenuwuiteinden in de buurt, en ze zullen allemaal erg blij zijn met de aandacht van jouw tong. 

Dat gezegd hebbende, wees bereid om te multitasken. Hoewel rimmen heerlijk kan aanvoelen, is het vrij lastig om een orgasme te krijgen van het kontlikken alleen. 

Dus als jij degene bent die rimt, wees dan bereid om ook wat speelgoed of vingers te gebruiken om de penis of clitoris te stimuleren.

4) Veiligheid en hygiëne bij rimmen

Hoewel er waarschijnlijk andere dingen zijn waar jij je druk om maakt tijdens de eerste keer rimmen, is dit een onwijs belangrijk punt. Iemand zijn anus likken is namelijk niet zonder ‘gevaar’.

En met dat gevaar bedoelen we natuurlijk onze grootste nachtmerrie: de SOA. Bij het likken van de anus heb je net zoals bij andere vormen van orale seks kans op SOA’s zoals herpes en genitale wratten (bron: kun je een soa in je mond of keel krijgen?).

Maar hier komt net nog wat meer bij kijken. Ik zal het kort houden: rimmen brengt de nodige risico’s met zich mee vanwege de mogelijkheid om infecties op te lopen die overdraagbaar zijn via ontlasting. 

Maar geen zorgen, met een beetje voorbereiding en wat basishygiëne is er geen reden waarom je niet van deze activiteit kan genieten. Met onderstaande 2 stappen wordt rimmen niet alleen leuker, maar óók nog eens veiliger en hygiënischer. 

5) Plezier en hygiëne in 3 stappen

Om jouw ervaring en die van je bedpartner zo fijn mogelijk te maken kun je wat voorbereiding treffen. Hieronder behandelen we twee belangrijke puntjes én een puntje over veiligheid. Net als bij andere vormen van orale seks loop je bij rimmen namelijk ook een risico op het oplopen van een SOA.

5.1) Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is letterlijk en figuurlijk het halve werk. En wat verstaan we onder een voorbereiding? Nou, een douche bijvoorbeeld. Maak je anus goed schoon met wat water, en zeep je billetjes nog eens goed in.

5.2  Goede hygiëne is de rest!

Als een goede voorbereiding de ene helft is, is hygiëne de andere helft. Als je van plan bent om door te gaan met voorspel of vaginale seks na anal play, is het belangrijk om je mond goed te wassen voordat je je tong ergens in de buurt van de mond, penis of vagina van je partner brengt, om de verspreiding van infecties te voorkomen.

5.3 Een condoom voor je tong

Ik weet het, huid-op-huid voelt zo ongeveer beter bij alles wanneer het op seks aankomt. Maaar… als je geen risico’s wilt nemen raad ik je aan om een beflapje of opengescheurde condoom te gebruiken tijdens het rimmen. Zo bescherm jij jezelf en je bedpartner. 

Als jij je bedpartner vertrouwd is dit niet nodig, maar ik zou dit 100% aanraden tijdens een one-night-stand. 

En? Heb je al een beetje zin gekregen in ‘anilingus’? Na het lezen van die benaming waarschijnlijk niet, maar goed. 

Veelgestelde vragen over kontlikken

Is rimmen veilig?

Net als bij alle seksuele activiteiten kan je bepaalde zaken veilig en niet veilig doen, hetzelfde geldt voor rimmen. Je kunt veilig rimming door alleen seks te hebben met een partner die je vertrouwt, of door een opengescheurde condoom te gebruiken.

Heb je glijmiddel nodig voor rimmen?

Niet per se, maar het helpt absoluut! Ga gelijk voor een glijmiddel met smaakje.

Wat zijn de beste standjes?

1. Doggy: de man gaat op zijn handen en knieën zitten.
2. Missionaris: de man gaat op zijn rug liggen, spreid zijn benen en brengt de heupen wat omhoog. Eigenlijk hetzelfde als bij een pijpbeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *