Skip to content

De penispomp: alles wat je moet weten over deze toy 

  • Jip 

Dit is een apparaat die ervoor zorgt dat bloed in je penis wordt gezogen, waardoor deze in stijve toestand zal komen te staan. In dit artikel vertellen we je exact wat het precies is, hoe je de erectiepomp het beste kunt gebruiken en geven we je ook een top 3 met de beste pompen die er zijn. 

1) Wat is een penispomp?

Een penispomp is een apparaat wat je gebruikt om de penis tijdelijk in een erectie te brengen. Het bestaat meestal uit een buis die over de penis wordt geplaatst, waarna je door vacuüm te trekken de lucht uit de buis zuigt. Hierdoor stroomt er meer bloed naar de penis, waardoor je een erectie krijgt.

Heb je ook moeite om een erectie te behouden? Dan kan je daarna een cockring gebruiken. Deze schuif je over de schacht naar beneden zodat het bloed in je penis minder snel terug stroomt.

De penispomp is één van de vele manieren om een van de meest voorkomende problemen bij mannen te tacklen: een erectiestoornis. Middelen zoals een erectie gel zijn een oplossing, maar ook de penispomp wordt vaak gebruikt.

wat is een penispomp

2) De juiste penispomp kopen 

Wanneer jij last hebt van erectieproblemen, dan hoef je je hier absoluut niet voor te schamen. Je bent namelijk absoluut niet de enige die met deze problemen rondloopt. Zowel jong als oud krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, maar mentale struggles en medicatie zijn de twee meest voorkomend.

Bij het aanschaffen van een penispomp, is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken.

  • De maat. Allereerst is het belangrijk te bepalen hoe groot de erectiepomp dient te zijn. De buis moet niet te groot zijn, maar je penis moet er natuurlijk wel in passen. De doorsnee penispomp past voor bijna elke man. Voor de mannen met een flinke slurf zijn er ook een aantal varianten die een grotere buis hebben.
  • Pompsysteem. Het belangrijkste onderdeel van je keuze is de pompfunctie. Hier heb je namelijk een aantal keuzes in. Je kunt kiezen voor elektrisch en handmatig, maar binnen deze twee heb je ook weer meerdere varianten. De meeste penispompen gebruik je handmatig aan de hand van een knijpbal of een handpomp. Beide werken goed, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de handpomp doordat je extra grip hebt.

3) Beste penispomp voor mannen

Je eerste penis pomp kopen kan best wel spannend zijn. Want waar begin je? In essentie is de keuze dus niet zo moeilijk. Toch zijn er heel wat varianten te koop.

Je weet misschien nog niet zo goed waar je op moet letten en nog belangrijker, welke bij je past. Om je een eindje op weg te helpen, heb ik een top 2 voor je samengesteld. Hierbij heb ik gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding, effectiveit, reviews en mijn eigen ervaring.

1. Penispomp met grippomp van EasyToys

Of je nu een beginner bent of al langer gebruik maakt van een penispomp, deze variant met grippomp is wat mij betreft de absolute winnaar. De toch wel stijlvolle zwarte en donkerblauwe pomp is eenvoudig te bedienen met je hand. De pomp is ook in een andere kleursamenstelling verkrijgbaar.

Je plaats het handvat in de palm van je hand en je steekt je wijs- en middelvinger door de pomp. Op deze manier heb je optimale grip tijdens het pompen, maar kun je ook precies op het juiste moment stoppen.

Voordat je dat doet steek je wel eerst je penis in de buis. Rond de opening zit een siliconen beschermlaag waardoor het geen pijn zal doen. Ik zou eigenlijk altijd adviseren om een klein beetje glijmiddel te gebruiken en het rond de opening te smeren. Gaat echt een stuk makkelijker.

Deze siliconen beschermlaag zorgt er ook voor dat je penis goed vacuüm kan trekken omdat het er geen lucht meer bijlaat. Op de buis zelf worden de centimeters aangegeven, dus je kunt bijhouden hoeveel jouw penis groeit.

Deze penispomp van EasyToys is zo nu en dan in de aanbieding, en kost meestal rond de €20. Je hebt deze variant ook met het handknijp systeem voor ongeveer dezelfde prijs.

2. Penispomp met knijpbal 

Wanneer je een paar tientjes meer te besteden hebt en waarde hecht aan kwalitatief materiaal heb ik ook een aanrader. De

Deze pomp komt met een groot handvat waarop je kunt aflezen hoe groot de druk is. Niet alleen goed voor de veiligheid, maar zo kun je ook zelf achterhalen welke hoeveelheid druk het beste werkt voor jou.

Door de transparante kleur kun je exact zien wat er allemaal in de buis gebeurt. Je kunt de druk door de aanwezigheid van het luchtventiel verlagen indien de penis de gewenste stijfheid heeft bereikt. Kortom, een geschikte erectiepomp voor eigenlijk elke man. 

De prijs van €59,99 is een stuk hoger in vergelijk met de handpomp van EasyToys zelf. Persoonlijk vind ik dat de voordelen van een duurdere pomp niet opwegen tegen de prijs die je extra betaalt. Dat gezegde hebbende heeft deze pomp wel wat extra technische snufjes die voor jou wel belangrijk zijn.

Heb je dus meer te besteden en wil je een luxere pomp, dan zou ik deze variant aanraden door de meter, het makkelijke knijpsysteem en de kwalitatieve latex ingang.

4) Hoe maak je de pomp schoon? 

Of het nu je masturbator of vriendin is, als je penis ergens insteekt moet je het schoonmaken.

Het schoonmaken na ieder gebruik is dus absolute noodzaak! Wanneer je een penispomp aanschaft, is het aan te raden om hier een toy cleaner voor te gebruiken.

Als je deze al hebt voor bijvoorbeeld een masturbator kun je deze ook prima gebruiken. Geen toy cleaner is ook geen ramp, spoel de schacht na elk gebruik uit met water en laat deze dan goed drogen. Is ook meer dan voldoende om de buis schoon te houden.

5) Is een penispomp veilig? 

Het gebruik van een penispomp is in de meeste gevallen veilig wanneer je gewoon je logische verstand gebruikt. Net als bij een speeltje zoals de penissleeve of een masturbator schuif je dit voorwerp om je penis.

Om je een handje hete helpen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Wanneer je een piercing in je penis hebt is het aan te raden om deze uit te doen;
  • Gebruik de penispomp niet wanneer je een wondje of iets dergelijks op je penis hebt;
  • Gebruik de pomp niet langer dan 30 minuten. Idealiter gebruik je de pomp om de erectie te krijgen, en verwijder je deze daarna.

6) Wat zijn de kosten?

Penispompen zijn er in allerlei soorten, maten en vormen. Afhankelijk van wat jij prettig vindt en nodig hebt, kun je een model kiezen die hierbij past. Er zijn namelijk penispompen verkrijgbaar vanaf minder dan 10 euro, maar er zijn er ook een aantal bij die enkele honderden euro’s kosten.

Het is dus afhankelijk van wat jij nodig hebt. Wel kunnen we je een indicatie geven waarmee je ongeveer rekening dient te houden:

  • Handmatige pomp: € 10 – € 30 
  • Twee-vinger pomp: € 20 – € 60 
  • Zuiger- of schaar pomp: € 20 – € 60 
  • Hydropomp of elektrische variant: € 80 – € 200+ 

Zoals je ziet lopen de prijzen voor een dergelijke penispomp nogal uiteen. Het is dus belangrijk dat je voor jezelf vooraf vaststelt welke pomp voor jou het meest geschikt is. Daarbij speelt je budget natuurlijk ook een rol, maar zoals je ziet hoeft een pomp echt niet duur te zijn.

7) Veelgestelde vragen

Waarom een penispomp gebruiken?

Ondanks dat er een enorm taboe op rust, zijn er ontzettend veel mannen zowel jong als oud, die te maken hebben met impotentie. Impotentie is het niet voldoende of volledig krijgen van een erectie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zowel lichamelijk als psychisch. Toch zijn er een aantal hulpmiddelen, die jou kunnen helpen ervoor te zorgen dat deze problemen verdwijnen. Naast verschillende vormen van meditatie kan dat door het gebruik van de penispomp.

Is de penispomp een seksspeeltje?

De penispomp is multifunctionleel. Om deze reden kunnen we het speeltje niet in één hoek zetten. Het kan zeker voor stimulatie zorgen, maar de voornaamste reden is een stevigere erectie. Aangezien het gaat om een voorwerp waar je je penis insteekt, nemen mensen vaak aan dat het alleen een sex toy is.

Waar kan je een pomp kopen?

Een penispomp kopen doe je gemakkelijk bij Easytoys. Ze hebben een onwijs breed assortiment en leveren alles discreet en anoniem.

Wat doet de penispomp?

De penispomp bestaat uit een buis waar je de penis insteekt. Door de lucht uit de buis te ontrekken zorgt de penispomp ervoor dat het bloed in de zwellichamen van de penis blijft, waardoor deze opzwelt en je een erectie krijgt.

Dat het hebben van erectieproblemen voorkomt bij meer mannen dan je wellicht vooraf voor mogelijk had gehouden is een vaststaand feit. Het is daarom ook absoluut niet iets waar jij je voor hoeft te schamen. Zowel voor recreatief als medisch gebruik biedt de penispomp absoluut uitkomst. Ze zijn eenvoudig in gebruik en zorgen ervoor dat je tot wel een half uur kunt genieten van een stevige erectie. De kosten voor een dergelijke pomp variëren vanaf een euro of 10 tot wel enkele honderden euro’s, maar wanneer het helpt, zal je merken dat dit het geld meer dan waard is. Dus of het nu pure noodzaak is of je wilt experimenteren met je partner, het kan allebei! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *